Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erişim engeli getirilen Roblox’ta Erdoğan oyunu da varmış: ‘Vergiden Kaçış’

Erişim engeli getirilen Roblox’ta Erdoğan oyunu da varmış: ‘Vergiden Kaçış’


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi. Üstelik Türkiye, 9 milyonu aşkın oyuncusuyla dünyada Roblox’un en çok oynandığı dördüncü ülke konumunda.

Diken‘de yer alan habere göre Roblox’ta ‘Vergiden Kaçış (RTE)’ adlı oyunda hedef, ‘Reis-i Cumhur’un oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerini yok etmek.

VARSAYIMLAR, İDDİALAR, ÇIKARIMLAR
BTK, 2 Ağustos’ta Instagram’a erişimi engellemişti. Rüzgarı arkasına alan BTK, dün oyun platformu Roblox’u, bugün de yazılım projeleri için online dokümantasyon oluşturma ve barındırma hizmeti sunan Read the Docs’u engelledi.

Herkes erişim engellerinin gerekçelerini tahmin etmeye çalışıyor. Varsayımlar, iddialar, çıkarımlar…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a bakılırsa Roblox ‘çocuk istismarı’ nedeniyle erişime engellendi.

‘VERGİDEN KAÇIŞ’
ABD merkezli çevrimiçi deneyim platformu Roblox’ta, kullanıcılar kendi oyunlarını oluşturabiliyor ve diğer oyuncuların yarattığı oyunları deneyimleyebiliyor. Dahası oyun sırasında mesajlaşabiliyorlar. Bu oyunlardan, yaratılan evrenlerden biri de ‘Vergiden Kaçış (RTE).’

Serbest Görüş:

26 Mart 2021’de yaratılan evreni bugüne kadar 1,1 milyonu aşkın oyuncu ziyaret etmiş. Yaş sınırı bulunmayan oyunda amaç ‘Patron RTE’nin oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerinden kaçmak: Saray vergisi, nefes alma vergisi, yürüme vergisi, makam aracı vergisi, yaşama vergisi, motorlu taşıtlar vergisi…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version