Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan muhalefete: SGK’ya gelince para yok, Paris’te keyif çatmaya gelince var

Erdoğan’dan muhalefete: SGK’ya gelince para yok, Paris’te keyif çatmaya gelince var


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’yı kiralayarak ‘İstanbul evi’ açmıştı. Evin ilk önce iki günlük kiralandığı ve bir günlük kira bedelinin 300 bin avro (10 milyon 977 bin lira) olduğu iddia edilmişti.

İddialara İBB’den iki gün sonra açıklama gelmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, X hesabından şöyle demişti: “Paris’teki ‘İstanbul Evi’ ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.”

Ancak İBB, bu sponsorların kim olduğunu söylememişti.

Paris’e CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul’daki diğer belediyeler de gitmişti.

Çukurova Havalimanı açılışında konuşan Erdoğan, muhalefeti Paris üzerinden hedef aldı ve şunları dedi:

”Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa, eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, fakat cümbür cemaat Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok. Bunun takdirini de aziz milletime bırakıyorum tekrar söylüyorum insanımızın her türlü tenkitine serzenişine sonuna kadar tahammülümüz vardır ancak ülke ve milletin kaynakları üzerinden keyif çatanlara kulaklarımız tıkalıdır

Yatırım kötüleyen muhalefet olmaz. Biz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version