Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

En az 7 uluslararası havayolu, İsrail’e uçuşları iptal etti

En az 7 uluslararası havayolu, İsrail'e uçuşları iptal etti


– İsrail’in 24 saatten kısa süre içinde önce Lübnan başkenti Beyrut’ta Hizbullah başkomutanı Fuad Şükrü’ye sonra İran başkenti Tahran’da Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’ye suikast düzenlemesi sonrası misillemeye uğraması beklenirken, çok sayıda uluslararası havayolunun İsrail’e uçuşları iptal ettiği belirtildi.

İsrail’de Kanal 12, ABD’den Delta, United Airlines, Almanya’dan Lufthansa, Avusturya’dan Austrian Airlines, Belçika’dan Brussels Airlines ve Hindistan’dan Air India’nın İsrail’e yapılacak tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Habere göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havayolu FlyDubai de İsrail’e planlanan uçuşlarından bazılarını iptal etti.

LUFTHANSA MÜRETTEBATI İSRAİL’E UÇMAYI REDDETTİ

İptaller, Lufthansa’nın bu sabah erken saatlerde Münih’ten Tel Aviv’e giden uçağının mürettebatın İsrail’e uçmayı reddetmesi üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Larnaka kentine inmesinin ardından Almanya’ya geri dönmesi sonrasında geldi.

BEN GURİON HAVAALANI’NDA 70 BİN YOLCUNUN KOŞUŞTURMASI

İsrail medyası, Tel Aviv’in Ben Gurion Havaalanı’nda bulunan yaklaşık 70 bin yolcunun bazısının daha fazla iptali ihtimaline karşı İsrail’den çıkan son uçuşları yakalamaya, bazısının da geri dönemeyecekleri korkusuyla uçuşlarını iptal etmeye çalıştığını duyurdu.

LUFTHANSA EN AZ BİR HAFTA İSRAİL’E UÇMAYACAK

Almanya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa, Tel Aviv’e tüm yolcu ve kargo uçuşlarını “bölgedeki güvenlik durumu” nedeniyle 8 Ağustos’a kadar iptal ettiğini açıkladı.

Lufthansa, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a uçuşlarını durdurma tarihini de 12 Ağustos’a kadar uzattı. (Times of Israel, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version