Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emniyet ve Jandarma atamalarında dikkat çeken kulisler: MHP yok, Menzilciler ve Okuyucular etkin

Emniyet ve Jandarma atamalarında dikkat çeken kulisler: MHP yok, Menzilciler ve Okuyucular etkin


Gazeteci Tolga Şardan’dan Emniyet ve Jandarma atamalarına ilişkin kulisleri yazdı. Atamalarda iktidar ortağı MHP’den referanslı isimlere yer verilmediğini belirten Şardan, Emniyet kararnamesiyle göreve getirilen isimler arasında özellikle MHP’nin referansı bulunan polis müdürü olmadığını söylemek yanlış olmaz. Aksine söz konusu kararnamenin genelinde kendilerini “Reyhani” ismiyle tanımlayan Erzincan Grubu’nun, Menzilciler’in ve Okuyucular’ın etkinliği görülüyor” diye yazdı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinden isimlerin yurt dışına gönderilmesine devam edildiğini de yazan Şardan, “Ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ankara Emniyeti’nde patlak veren gizli tanık ve darbe girişimi skandalı sırasında kendisine “dolaylı operasyon” yapmaya çalıştıklarını belirlediği polis müdürlerini görevden al(a)maması kararnamenin dikkat çeken diğer yönü” ifadelerine yer verdi.

Tolga Şardan’ın “Jandarma’yı sarsan aşk skandalı ve Emniyet’te MHP’siz atamalarla değişen dengeler” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Emniyet kararnamesiyle göreve getirilen isimler arasında özellikle MHP’nin referansı bulunan polis müdürü olmadığını söylemek yanlış olmaz. Aksine söz konusu kararnamenin genelinde kendilerini “Reyhani” ismiyle tanımlayan Erzincan Grubu’nun, Menzilciler’in ve Okuyucular’ın etkinliği görülüyor.

MHP’ye yakın isimlerin olmamasının hem bürokratik hem de siyasi anlamı var elbette.

Ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ankara Emniyeti’nde patlak veren gizli tanık ve darbe girişimi skandalı sırasında kendisine “dolaylı operasyon” yapmaya çalıştıklarını belirlediği polis müdürlerini görevden al(a)maması kararnamenin dikkat çeken diğer yönü.

Serbest Görüş:

“YERLİKAYA’YLA GÖREVE GELEN BEŞ İSİM İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ BIRAKTI”

Emniyet kararnamesinde merkeze alınan bazı emniyet müdürlerinin dilekçe vererek görevden ayrılmayı talep ettikleri biliniyor.

Kaldı ki, Yerlikaya’nın göreve gelmesinden sonra geçen yıl yürürlüğe konulan il emniyet müdürleri kararnamesinde yer alan beşi farklı sebeplerle il emniyet müdürlüğünü bıraktı. Sadece Çanakkale Emniyet Müdürü iken merkeze alınan Selim Arıcı, Özbekistan’a görevlendirildi.

Bu durum, teşkilatı yönetenlere bir uyarı olmalı kanımca. Zira her geçen gün il emniyet müdürü olarak taşrada görev yapmak “idari” olarak zorlaşıyor!

“BAHÇELİ’NİN ‘HAYIR’ DUASINI ALAN İSİM KAZAKİSTAN’A GÖNDERİLDİ”

Yeri gelmişken bir bilgi daha ekleyim; kararnameyle il emniyet müdürlüğüne atanan isimlerden birisi hakkında ilginç bir iddia var.

Şöyle ki; söz konusu emniyet müdürü Güneydoğu’da görev yaptığı dönemde başında bulunduğu KOM Şubesi’nce kentin önde gelen özel hastanesine yönelik naylon fatura soruşturması yürütüldü.

Adliyenin el koyduğu soruşturmada hastane yönetimi temiz çıktı. Ancak kısa süre sonra bu polis müdürünün eşi, aynı hastaneye “müdür” olarak atandı!

Yorumu size bırakıyorum.

İl emniyet müdürleri kararnamesiyle birlikte yurt dışına atanan emniyet müdürleri listesi de Cumhurbaşkanlığı’nca onaylandı.

Emniyet kararnamesinde merkeze alınan il emniyet müdürlerinden Ahmet Selçuk Okumuş, bu kez Kazakistan’a görevlendirildi. Bilindiği üzere; Okumuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den “hayır duası” aldığını kişisel sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Listeye bakıldığında Önceki İçişleri Bakanı Soylu’nun ekibinde yer alan Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in, Macaristan’a görevlendirilmesi dikkati çekti.

Aynı listede yer alan bir başka isim de, Narkotik Başkan Yardımcısı Soner Yıldırım. Yıldırım, Bataklık dosyasında imzası olan isimlerden. Yıldırım, yurt dışı kararnamesi çerçevesinde son dönemde kara para aklama ve sanal bahis ile kumar organizasyonlarıyla gündeme gelen KKTC’ye görevlendirildi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version