Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Donald Trump, İncil satışından 300 bin dolar kazandı

Donald Trump, İncil satışından 300 bin dolar kazandı


Şarkıcı Lee Greenwood ile yapılan bir ortaklığın sonucu olarak “Tanrı ABD’yi Korusun İncili” satışına başlayan Trump, şimdiye kadar 300 bin dolar kazandı. Trump’ın mahkeme masraflarını kapatmayı amaçlayan kampanyada, bir İncil 60 dolardan satılıyor.

BBC’nin ulaştığı belgeye göre, İncil satışı eski Amerikan başkanı Donald Trump’a birkaç ay içinde 300 bin dolar kazandırdı. Geçtiğimiz Mart ayında Cumhuriyetçi aday, özellikle hukuk işleriyle bağlantılı mali masraflarını karşılamak için bu yeni işi başlattığını duyurmuştu.

Trump 26 Mart’ta, Truth adlı sosyal paylaşım ağında yayınladığı kısa bir videoda “ en sevdiği kitabı” tanıtmıştı. Trump, “her Amerikalının evinde bir İncil olmalı. Benim birkaç tane var ve bence hepiniz hemen bir İncil kopyası edinmelisiniz” diyerek “Tanrı ABD’yi Korusun İncili” pazarlaması yapmıştı.

Trump inciline ismini veren Country şarkıcısı Greenwood’un God Bless The USA (Tanrı ABD’yi Korusun) şarkısı, Donald Trump’ın kampanya marşı haline gelmişti.

Trump imzalı İncil 1,000 dolar

Donald Trump ve Lee Greenwood

God Bless the USA Bible olarak adlandırılan ve sade kahverengi bir kapağa sahip olan kutsal kitap özel bir web sitesinde 59,99 dolara satılıyor.

Kitapta ayrıca ABD Anayasası, Haklar Bildirgesi, Bağımsızlık Bildirgesi, Birleşik Devletler Bayrağına Bağlılık Yemini ve Lee Greenwood’un hit şarkısının sözleri de yer alıyor. Tanrı ABD’yi Korusun İncili’nin Donald Trump tarafından imzalanmış kopyaları 1,000 dolara satılıyor.

Trump imzalı 1,000 İncil satışa sunulurken, buradan 1 milyon dolar elde edilmesi bekleniyor.

Bu “Trump-Greenwood” İncillerinin satışından elde edilen telif hakları adaya yapılan ödemelerde kullanılıyor. BBC tarafından açıklanan mali belgeye göre, Donald Trump ayrıca kendi yazdığı kitaplardan 5 milyon dolar telif ücreti aldı.

Trump, 50 milyon dolarlık avukatlık ücreti de dahil olmak üzere, yasal davalarıyla ilgili önemli maliyetleri finanse etmeye çalışıyor. Trump, avukatlık masrafları ve mahkeme tarafından verilen cezalar nedeniyle ciddi anlamda finansal sıkıntı içerisine girmişti.

Trump’ın kaybettiği üç davadan dolayı 100 milyon dolardan fazla borcu bulunuyor.

Ayrıca Şubat ayında ticari dolandırıcılık davasında yargıç, Donald Trump, oğulları, iş ortakları ve şirketinin 350 milyon dolardan fazla (faizi ile 450 milyon dolar) tazminat ödemesine karar vermiş ve New York’ta iş yapmalarını 3 yıl kısıtlamıştı. Trump karara itiraz etmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version