Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Soylu: Namusumuzu yolda bulmadık

Süleyman Soylu istifa edecek mi, Erdoğan’la ne görüştü?


Eski İçişleri Bakanı olan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Halk TV’ye konuşan Süleyman Soylu, “Karnımdan hiç konuşmadım, çok açık yazdım. Bu açık bir dilekçe, açık bir başvuru. Zamanı yok. İstedikleri zaman hangi bilgi ve belge ile gelirlerse açığım demek. Biz namusumuzu yolda bulmadık” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun yönetim kurulunda görev yaptığı ve daha önce usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen D Global/Invamed adlı firmanın, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak “Türk ışını” adlı cihazlarını denediklerini öne sürülmüştü.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, “Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir ‘baron’ gibi yöneten Süleyman Soylu’nun kuzenine ilişkin ileri sürülen sav çok ama çok önemli” demiş, iddiaların araştırılması gerektiğini ifade etmişti.

Soylu, bunun üzerine Cumhuriyet gazetesini hedef almış, “Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version