Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremin vurduğu Bazarcix’ta dayanışma gecesi


MEREŞ – DEM Parti, Mereş merkezli depremlerin vurduğu Bazarcix’ta dayanışma gecesi düzenledi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde büyük zarar gören Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde dayanışma gecesi düzenledi. İlçede bulunan bir düğün salonunda yapılan geceye çok sayıda kişi katıldı. 

 

Buluşmada konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, depremin üzerinden uzun bir süre geçtiğine işaret ederek, yaraların halen sarılmadığını söyledi. Depremzedelerin yaralarını sarmak için çaba gösterdiklerini belirten Bozan, deprem sonrası iktidarın topladığı yardımların akıbetinin ise halen bilinmediğini ifade etti. 

 

‘BOZKURT’ İŞARETİNE TEPKİ

 

Bozan, Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi Bektaşi Kültür Cemevi Başkanlığı’na da değindi. Bozan, “Amaç Alevi canları asimile etmekti. Alevi canlarımız bunu biliyordu. Kültür Bakanlığı’na bağlı olan kurum geçenlerde bir gezi yaptı ve orada bozkurt işareti yapan gençler vardı. Alevi canlar o bozkurt işaretinin ne anlama geldiğini iyi biliyor. Nereden biliyoruz? Sivas’tan biliyoruz. Canlarımız Madımak’tan yakılırken o işaret yapılıyordu. Çorum’dan biliyoruz, evlerimizi işaretleyenler o işareti yapıyordu” ifadelerini kullandı.

 

‘GEÇMİŞTEN GELECEĞE BİR KÖPRÜ’

 

Buluşmada DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları’nın gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda, “Maraş, Pazarcık ve Elbistan’nın bir değer en önemli sorunu ise göç sorunudur. Bölgemizin insansızlaşması için geçmişten bugüne özel bir politika uygulanıyor. Deprem ile birlikte bu göç daha arttı. Ama tüm Maraş’lı hemşehrilerimizden partimiz adına beklentimiz bölgelerine sahip çıkmalarıdır. Son olarak ise Maraş, Kürt kültürü ve Alevilik inancı açısından önemli bir merkezdir. Geçmişten geleceğe bir köprü olmak, kültürümüzün, dilimizin ve inancımızın kaybolmaması için partimizin ve kurumlarımızın örgütlülüğünü büyütelim diyor, hepinizi tekrar sevgiyle selamlıyoruz” denildi. 

 

Buluşma Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayların ve deyişler eşliğinde son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version