Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokrat Parti Ulusal Kongresi Chicago’da başladı

Demokrat Parti Ulusal Kongresi Chicago’da başladı


MANDEL NGAN / AFP

Demokratların bu hafta resmi olarak Kamala Harris’i başkan, Tim Walz’ı da başkan yardımcısı adayı olarak belirleyecekleri Demokrat Parti Ulusal Kongresi Chicago’da başladı. İlk gün Başkan Joe Biden kürsüye çıktı.

Demokratlar 19-22 Ağustos arasında Chicago’da Kamala Harris’i başkan, Tim Walz’ı da başkan yardımcısı olarak resmen aday gösterecek.

Kamala Harris, Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinden iki aydan kısa bir süre sonra Demokrat Parti’nin başkan adaylığını resmen kabul etmek üzere Chicago’da bulunuyor. Harris, partinin ulusal kongresinde yarış arkadaşı Minnesota Valisi Tim Walz ile birlikte yer alıyor.

Biden’a veda, Harris’e destek

Kurultay’ın ilk gününde Biden’ın senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak siyasetteki yarım asırlık kariyeri de onurlandırıldı. Binlerce Demokrat partiliye hitap eden Biden, alkışlar eşliğinde konuşmasını gerçekleştirdi.

Robyn Beck / AFP

Biden 52 dakikalık konuşmasında Amerika’ya elinden gelenin en iyisini verdiğini söyledi. Kongre’de sık sık “seni seviyoruz Joe” sesleri yükselirken, 82 yaşındaki başkan “demokrasiyi korumak için” Kamala Harris’e destek verilmesini istedi.

Açılış gecesinde Joe Biden ile birlikte eşi Jill Biden ve Demokratların eski başkan adayı Hillary Clinton da bir konuşma gerçekleştirdi. Kamala Harris de kısa bir konuşma yaparak Joe Biden’ı onurlandırdı.

Obama ve Clinton da konuşacak

Kurultay’da salı günü yine kalabalığı coşturacak bir isim sahne alacak. Demokratların en önemli isimlerinden eski başkan Barack Obama bir konuşma yapacak ve Harris’e destek isteyecek.

Çarşamba günü ise Başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile birlikte Bill Clinton Amerikalılara hitap edecek.

Kongrenin yıldızı Kamala Harris ise dördüncü günde kapanış konuşmasını yapacak.

4 gün boyunca onlarca senatör, vali ve demokrat siyasetçi kongrede kürsüye çıkıp kendini gösterme fırsatı bulacak. Demokratlar, kongrenin getirdiği coşkuyla Kamala Harris’in adaylığı arkasında birleşecek.

Filistin protestoları

Chicago’daki Demokratik ulusal kongrenin yaklaşık yarım mil doğusundaki Union Park, Pazartesi günü öğle saatlerinde Gazze’deki savaşı Joe Biden, Kamala Harris, delegeler ve dünyaya hatırlatmak isteyen binlerce kişiyle doldu.

CHRISTIAN MONTERROSA / AFP

DNC’ye Yürüyüş Koalisyonu organizatörleri, protesto mitingi ve yürüyüşü için 172 yerel ve ulusal kuruluşu bir araya getirdi. Binlerce kişi bu haftanın en önemli savaş karşıtı gösterilerinden biri için bir araya geldi.

Organizatörler on binlerce kişinin Demokratik Ulusal Kongre’nin dışında protesto gösterisi düzenleyerek partiye Gazze’deki savaşı durdurması için baskı yapmasını bekliyor. Kurultayın içinde ise, aday olmayan delegeler, davaya daha fazla müttefik kazanma ve parti platformunu etkileme umuduyla savaş karşıtı talepleri dile getirmeyi planlıyor.

Chicago, Illinois’da Küçük Filistin olarak bilinen Bridgeview ile ülkenin en büyük Filistinli nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version