Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den saldırıya uğrayan Kürt işçilere ziyaret


AMED – DEM Parti heyeti, Nevşehir ve Balıkesir’de ırkçı saldırıya uğrayan gençleri ziyaret etti. Amed Milletvekili Serhat Eren, “Bu saldırılar AKP-MHP iktidarının zehirli dilinin eseridir” dedi.  

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Amed İl Örgütü, Nevşehir ve Balıkesir’de saldırıya uğrayan Kürt işçileri ziyaret etti. Heyet ilk olarak 23 Ağustos’ta Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Aksalur Mahallesi’nde güneş enerjisi tesisinde çalışmak için buldukları esnada saldırıya uğrayan gençleri Bismil Şentepe mahallesinde ziyaret etti.  Amedspor forması giydikleri için ırkçı saldırıya uğrayan işçileri ziyaret eden heyette DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) il, ilçe yöneticileri, Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu  ve yurttaşlar yer aldı.

 

‘TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN GÖSTERGESİ’

  

Saldırıya uğrayan 5 genç, heyeti Amedspor forması ile karşıladı. Saldırıya uğrayan gençler ve aileleri heyete yaşadıklarını aktardı. Yapılan konuşmaların ardından heyette bulunan Gülşen Özer, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak konuşma yaptı. Özer, “Gençlerimize Amedspor forması giydikleri için yapılan saldırı hepimize, Kürt halkına karşı yapılmıştır. Çalıştıklarından dolayı ellerinin içi nasır tutmuş bu gençlere yapılan bu saldırı Kürt halkına ve değerlerine karşı tahammülsüzlüğün göstergesi. Saldırıyı kınıyoruz. Yapılan bu saldırıların karşısında duracağız. Hak arayışlarında sonuna kadar yanlarında duracağız” ifadelerini kullandı. 

 

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

 

Ardından söz alan Amed Milletvekili Serhat Eren, saldırıya uğrayan gençler ve saldırıya uğradıktan sonra tutuklanan Edip Bozkurt’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Eren, DEM Parti’nin hukuk komisyonunun hukuki sürecin takipçisi olduğunu ifade etti. Son süreçte Kürt işçilere ve Kürtçeye dönük saldırıların arttığını söyleyen Eren, “Bu saldırılar AKP-MHP iktidarının zehirli dilinin eseridir. Son süreçte Kültürümüze, dilimize dönük saldırılar çoğaldı. İktidardan hiçbir açıklama gelmedi bu da saldırıların arkasında AKP-MHP iktidarının olduğunun göstergesidir” dedi. 

 

 

Buradaki ziyaretin ardından Heyet Balıkesir’de Kürtçe müzik dinlediği için “şikayet var” denilerek durdurulan ve darp edilen  işçilerle Şex Said Meydanı’nda bir araya geldi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version