Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den Bahçeli’ye sert yanıt: ‘Darbeci zihniyetin temsilcisi’


HABER MERKEZİ – DEM Parti, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi, Ahmet Şık ve DEM Parti’ye yönelik sert eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli’nin açıklamalarını “darbeci zihniyetin temsilcisi” olarak nitelendiren DEM Parti, demokrasiyi savunma mesajı verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi, Ahmet Şık ve DEM Parti’ye yönelik eleştirileri, DEM Parti tarafından sert bir dille yanıtlandı. Bahçeli’nin açıklamalarını “darbeci zihniyetin temsilcisi” olarak nitelendiren DEM Parti, Türkiye’de demokrasiyi, hukuku ve insan haklarını savunma konusunda kararlılıkla durduklarını vurguladı.

‘BU ZAT VE DİLE GETİRDİĞİ ANLAYIŞ…’

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, Bahçeli’nin söylemlerinin Kürt düşmanlığını, partiye olan hazımsızlığı, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklediği belirtilerek, “AKP’nin küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı, yaptığı son açıklama ile anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okumaktadır. Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan bu zat, galiz söylemlerle siyasette çukurlaşmanın örneğini sergilemektedir. Bu zat ve dile getirdiği anlayış, Türkiye’deki en temel demokrasi, hukuk, insan hakları sorunu haline gelmiştir” denildi.

Açıklamada, Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ni kapatmayı, anayasal düzeni askıya aldırmayı önerecek kadar darbeci bir zihniyetin temsilcisi olduğu vurgulandı. “Bu zat ve partisi mafyanın, karanlık ve organize işlerin, gayri ahlaki ve gayri hukuki bütün uygulamaların ve cinayet şebekelerinin merkezi gibi çalışmaktadır” ifadeleriyle Bahçeli’ye tepki gösterildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version