Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP Kadın Meclisi’nden KDP’ye çağrı: Suça ortak olmaktan vazgeç


AMED – Gazetecilere dönük katliama dair DBP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Bu tür saldırılarla özgür basını susturmaya, Kurdistan’da işledikleri savaş suçlarını dünya kamuoyuna ulaşmaması için gizlemeye çalışıyorlar” denildi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Türkiye’nin saldırısında katledilen gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in için yazılı açıklama yaptı. 

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün Süleymaniye’de gazetecileri taşıyan bir araç Türk hava saldırısıyla bombalandı. Bu saldırıda iki kadın medya çalışanı Gülistan Tara ve Hêro Bahaddin’in katledilmesini öldürüldüğünü öğrendiğimiz için derin üzüntü duyduk. Özgür basın emekçilerine, Kürt kadın gazetecilere karşı yaşanan bu katliamı lanetliyoruz. Basında çıkan haberlere göre saldırıda 6 gazeteci yaralandı. Yaralılara şifa diliyoruz. 

 

Kürt halkının soykırımı üzerinden siyaset yapan AKP-MHP faşist rejimi, yeni uzlaşı anlaşmalarıyla Kürdistan Federal Bölgesi’ndeki savaş alanını genişletmeye çalışarak kirli oyunlarına devam ediyor. Kürtlere karşı olan AKP-MHP rejimi, Kurdistan topraklarını geniş bir şekilde işgal ederek Neo-Osmanlıcılık hayallerini gerçekleştirmek istemektedir. İşgalin önünü açan ve suç ortağı haline gelen Kurdistan Federal Bölgesi yönetimi, Kurdistan çocuklarının katledilmesine de sebep olmuştur. Kurdistan halkı bunu asla kabul etmeyecektir. KDP, bu yüz kızartıcı suça ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir. Bu tür saldırılarla özgür basını susturmaya, Kurdistan’da işledikleri savaş suçlarını dünya kamuoyuna ulaşmaması için gizlemeye çalışıyorlar. Ancak bilinmelidir ki, özgür basın geleneğinin emekçileri, hakikatin izinde, dostlarının kalemini yerde eritmeyecek ve her şekilde hakikatin sesi olacaktır. Kürt halkının başı sağ olsun.”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version