Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhuriyet Halk Partisi değişecek ve Türkiye de değişecek

Cumhuriyet Halk Partisi değişecek ve Türkiye de değişecek


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tüzük Kurultayı Çalıştayı’nda CHP’nin değişiminin Türkiye’nin değişimini sağlayacağını ifade etti. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelindi. Çalıştayda, “temsiliyet, yolsuzlukla mücadele, hesap verilebilirlik ve etik, demokratik karar alma yöntemleri, örgütlenme modeli, aday belirleme yöntemleri” gibi konularda tartışmalar yapılıyor. Çalıştay sonuçları, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayıp Ankara’da devam edecek Tüzük Kurultayı’na sunulacak.

Açılış konuşmasında Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 100. yıl kutlamasında “Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir” sözünü hatırlatarak, bu değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtti. İmamoğlu, küresel krizlerin ve ülkemizdeki ekonomik, demokrasi ve adalet krizlerinin muhalefeti seçenek olarak görmemeyi etkilediğini söyledi. “Aynı şeyleri yaparak aynı sonuçları alamayacağımızı” ifade eden İmamoğlu, bu durumun değişmesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, toplumun beklentilerini karşılamayan kurumların destek göremeyeceğini belirterek, CHP’nin daha demokratik, katılımcı ve kapsayıcı bir yapı haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Sivil toplumla siyasetin bağlarının kopmasının otoriterleşmeye neden olduğunu ifade eden İmamoğlu, demokrasinin sivil toplumla ilişkilerle belirleneceğini söyledi.

“İtibarsız bir siyasetçi olmak istemiyorum”

Anka’nın aktardığına göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişim hareketinin Eylül ayında başlayacak tüzük kurultayı ile daha kapsayıcı ve demokratik bir düzleme kavuşacağını belirten İmamoğlu, aktif vatandaşlığın önemine dikkat çekti. Ayrıca, sivil toplumun ve bireylerin siyasetten uzaklaştırılmasının sorun olduğunu ifade etti.

İmamoğlu, siyasetin itibarsızlaşmasını ve gençlerin siyasetten uzaklaşmasını eleştirerek, siyasetin vatandaşla diyalog kurması gerektiğini belirtti. “İtibarsız bir siyasetçi olmak istemiyorum” diyen İmamoğlu, siyasete katkı sunmak isteyenlerin de itibarsızlaşmasını kabul etmediğini vurguladı.

Son olarak, CHP’nin kapsayıcı ve demokratik bir yapıya sahip olmasının Türkiye’de özgürlük ve adaletin sağlanması için önemli olduğunu belirten İmamoğlu, muhalefetin başarısızlığının da sorumluluk payı taşıdığını ifade etti. Tüzük Kurultayı’nın, bu değişim sürecinin bir başlangıcı olacağını ve daha iyiye ulaşma yolunda atılacak adımların tetikleyicisi olacağını söyledi.

 

 

 

Exit mobile version