Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Karabat: Kamudan ihale alan bazı şirketler ‘gerekli payı’ yandaş vakıflara ödüyor

CHP’li Özgür Karabat: Kirli para trafiği etkilenmesin diye pırlantada ÖTV sıfır


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, vergi muafiyeti tanınan 329 vakıf bulunduğunu söyledi. Bu vakıflar arasında bazılarının AKP ile doğrudan ilişkili olduğunu hatırlatan Karabat, kamu ile iş yapan, ihale alan bazı şirketlerin “gerekli payı” vakıflara ödediğini belirtti. Karabat, “Bu paralar da sosyal hizmet adı altında vakıflar tarafından harcanarak birilerinin kasalarına aktarılıyor.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, ‘vatandaşa hizmet olarak gidecek kurumlar vergisinin yandaş vakıflara aktarılıp aktarılmadığını’ sordu. “Ekonomik krizin faturasının kesildiği vatandaşlar ağır vergiler altında ezilirken, milyarlarca lira kâr elde eden şirketler yeteri kadar kurumlar vergisi ödemiyor.” diyen Karabat, açıklamasının devamında “Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan 329 vakıf bulunuyor. Elbette bunlar arasında çok değerli hizmetler sunan vakıflarımız var. Ancak özellikle 2002 sonrasında kurulan vakıflara bakıldığında bunların çoğunun AKP ile doğrudan ilişkili olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA HİZMET OLARAK GİDECEK KURUMLAR VERGİSİ YANDAŞ VAKIFLARA MI AKTARILIYOR?

1-AKP tarafından geliştirilmiş bir rant sistemini deşifre ediyoruz. Bunun içinde dernekler, vakıflar ve milyarlarca liralık vergi var. Biraz uzun olacak ama lütfen okuyup paylaşalım.

— Özgür KARABAT (@OzgurKarabatCHP) August 4, 2024

Karabat, paylaşımının devamında kamu ile iş yapan, ihale alan bazı şirketlerin “gerekli payı” vakıflara ödediğini söyleyerek, “Bu paralar da sosyal hizmet adı altında vakıflar tarafından harcanarak birilerinin kasalarına aktarılıyor.” dedi.

Hangi şirketler hangi vakıflara ne kadar bağış yapmıştır?

Bu vakıfların yurttaşa hizmet olarak gitmesi gerekirken ideolojik çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Devamında siyasi oluşum haline geldiğini söylediği bu vakıfların kamuda kadrolaştığını belirtti. “Hangi şirketler, hangi vakfa ne kadar bağış yapmıştır? Bu şirketlerin kamu ile ilişkisi nedir? Vakıfların aldığı bağışlar ve yaptıkları harcamalar kalem kalem açıklanmalıdır” diyen Karabat, nedenlerini şöyle açıkladı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version