Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde yaşamını yitiren Bazo Yılmaz anıldı


 

RIHA – Cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutsak Bazo Yılmaz, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda, Yılmaz’ın mücadelesinin büyütülmesi sözü verildi. 

 

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 18 Ağustos 2022 tarihinde ağır hasta tutuklu Bazo Yılmaz (67), yaşamını yitirdi. 

 

Yılmaz, ölüm yıldönümünde Riha’nın Xelfetî (Halfeti) ilçesine bağlı kırsal Gogan Mahallesi Yukarı Göklü Asri Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Yılmaz’ın ailesinin yanı sıra Xelfetî Belediye eşbaşkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Yılmaz’ın kabrine karanfiller bırakıldı. Anmada konuşan 78’liler Girişimi Riha Sözcüsü Mehmet Vural, “Bazo Yılmaz bir demokrasi şehididir” dedi. 

 

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

 

Xelfetî Belediye Eşbaşkanı Mehmet Karayılan da, Bazo Yılmaz’ın ömrünü mücadeleye adadığını belirterek, “Bazo yoldaş, yurt dışına çıkmak zorunda kaldı ama halka hizmet için değerli ve anlamlı bir dönüş yaptı. Kendi toprağına sahip çıktı. Belediye Eşbaşkanı oldu, Göklü’ye hizmet etti. Göklü’de yaşayan herkes için değerli hizmetler yaptı. Başkanlığı bittikten sonra eve gidip oturmadı. Bu ülkede insanlar hak ve hukuk içinde yaşasın diye mücadele etti. Bizler de mücadelesini sürdüreceğiz. Hasta tutsak olan Bazo yoldaş, tedavi için tahliye edilmedi. Bunun hukukta vicdanda yeri yoktur. Bazo yoldaşımız bu nedenle katledildi. Mezarı başında söz veriyoruz; Bozo yoldaşın düşlediği demokrasiyi getireceğiz. Hasta tutsaklar zindanda yaşamını yitirmesin diye mücadeleyi de büyüteceğiz” dedi. 

 

Anmaya katılanlar daha sonra Yılmaz’ın aile evini ziyaret etti.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version