Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CarefourSA işçileri: Sabancı’ya ait işyerlerini eylem alanına çevireceğiz


İSTANBUL – İşten çıkarıldıkları için 10 gündür eylemde olan CarrefourSA işçileri, talepleri karşılanana kadar Sabancı’ya ait tüm işyerlerini eylem alanına çevireceklerini belirtti. 

 

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda, 12 Ağustos’ta ücretlerinin artırılması ve çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen 6 kişinin işten çıkarılmasının ardından Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde başlatılan eylem 10’uncu gününe girdi. Üsküdar ilçesinde bulunan Ömer Sabancı’nın yalısının önünde yapılan açıklamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu da katıldı. 

 

“Direne Direne kazanacağız”, “İşçiler açken Sabancı’ya huzur yok” ve “CarrefourSA işçileri yalnız değildir” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan DGD-SEN Örgütlenme Uzmanı Murat Bostancı, Sabancı Holding’e ait bütün işyerlerini eylem alanına çevireceklerini belirtti. Bostancı, “Bugünden sonra Sabancı’nın her iş yerini ele geçireceğiz. İşten çıkarılan işçi arkadaşlarımız işe geri alınana kadar ve gerekli protokoller imzalanana kadar bu direniş devam edecek” dedi. Sabancı Holding bünyesinde çalıştırılan işçilerin sömürüldüğünü kaydeden Bostancı, şöyle devam etti: “Sabancı işçilerin alın teri üzerinden milyonlar kazanıyor. Bu ülkenin bakanı ve valisi ortada yok. İşçi arkadaşlarımızın talepleri karşılanana kadar Gebze, Esenyurt ve İzmir’deki depoları ve CarrefourSA mağazalarını eylem alanına çevireceğiz. Bu ülkenin efendileri bizlere biat etmiş insanlar olarak bakıyorlar. Ama bilmeliler ki; onların zulmüne karşı işçilerin arkasında halkın gücü ve örgütlü işçi sınıfı var. Sonunda biz kazanacağız. Bu direnişe destek vermek görevimiz ve sorumluluğumuz. İşçilerin sesini her yerde duyuracağız.” 

 

Eylem, sloganlarla sona erdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version