Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Canlı yayın açmış, ekipmanlarını tanıtmış, saldırıyı planlamış

Canlı yayın açmış, ekipmanlarını tanıtmış, saldırıyı planlamış


Arda K.’nin bu anları sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Görüntülerde ara sokakta hazırlandıktan sonra kendisini görüntüleyen Arda K.’nin daha sonra caminin çay bahçesinde oturan ve tramvay durağında yürüyen kişilere bıçakla saldırıp yaraladığı anlar yer aldı. Elinde bıçakla Arda K.’yi karşısında görenlerin ‘yardım edin’ diye bağırdığı duyulan videoda, arkasından koşup yakalayan aralarında polis memurunun olduğu grubun Arda K.’ye ‘Kimsin sen, ne istiyorsun?’ diye sorduğu görüntülendi. 

Saldırıda kullandığı ekipmanları da daha önceden paylaşan saldırganın söz konusu saldırıyı canlı yayınlama nedeniyle ilgili açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: 

“Aksiyonunuz canlı yayınlarsanız, bunu internetten silinmesine izin vermeyecek bir arkadaşınız olsun. Bütün canlı yayını kaydedip arşivleyecek birisi. Arkanızda hatta belki editler bile yapılacak ve bu sayede gelecek azizlere motivasyon vereceksiniz.”

Önceden planlamış 

Öte yandan; saldırının önceden planlanıp kurgulandığı ve Arda K.’nin saldırıya ilişkin detayları blog yazısında yayınladığı ortaya çıktı. Arda K.’nin manifesto olarak nitelediği blog yazısına göre; ailesiyle sorunları var, saldırıda göçmen ve LGBTİ+’ları hedef almak istemiş. 

“Planım” diyerek anlattığı bölümde saldırıyı nasıl gerçekleştireceğini de anlatmış ve şunları yazmış:

“Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp saldırı alanına gidiyorum. Müsait bir yerde ekipmanlarımı giyiyorum ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Ardından önüme gelen herkese saldırıyorum.”

Valilik’ten açıklama

Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

5 kişinin yaralanmasına sebebiyet veren şüphelinin geçmişinde suç kaydı bulunmadığı ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. 19 Haziran 2024 tarihinde 18 yaşını dolduran ve şu ana kadar yapılan incelemelerde daha önce adli bir suç kaydı bulunmayan şüpheli hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz.”

 

Exit mobile version