Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülent Arınç’tan, yine MHP’yi kızdıracak sözler: “Bugünkü yapay ittifaklara nazaran…”

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanımız, ‘Bundan sonra hukuka göre karar verin’ dese yargı zaten buna hazır


Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İsim vermeden ‘Cumhur İttifakı’ ortağı MHP’yi hedef alan Arınç, kurulan ittifakı ‘yapay’ olarak nitelendirdi.

“AK Parti, sistem tarafından dışlanmış Anadolu insanının bir inanmışlar ordusu vücuda getirerek iktidara yürüyüşünün hikâyesi olarak başladı. AK Parti’mizin ilk nüvesi olan Erdemliler Hareketi, aziz milletimizin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara karşı ortaya koyduğu bir mutabakat zeminiydi.” diyen Arınç, devamında şunları yazdı:

Bugünkü yapay ittifaklara nazaran aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelemizden sonra ortaya koyduğu en büyük, en doğal ittifak oluşumuydu.

Bugün geldiğimiz noktada, bir takım sıkıntılarımız var. Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz. Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır.

Bu talebe doğru cevap verebilecek yegâne parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı tekrar ancak biz sağlayabiliriz. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığım gezilerde vatandaşlarımızda bu konuya dair bir karamsarlık görüyorum.

Tekraren söylüyorum; Benim bu konuda en ufak bir tereddüdüm dahi yoktur. Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır.

Önümüzdeki kongre yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır. Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altına davet ediyorum.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version