Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi Üniversitesi’nde iş cinayeti protesto edildi


İSTANBUL – Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin üniversitede yaşanan iş cinayetine ilişkin gerçekleştirdiği eylemde, “hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” mesajı verildi.  

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te işçi Abdülkadir Doğan’ın kum dökerken devrilen kamyonun dorsesinin altında kalarak yaşamını yitirmesini yemekhane önünde protesto etti. Çok sayıda öğrencinin katıldığı eyleme, Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da destek verdi. “Öğrenciler barınacak, işçiler yaşayacak” pankartının açıldığı eylemde, “Yaşasın işçi, öğrenci dayanışması”, “Öğrenciler barınmak, işçiler yaşamak istiyor”, “Öğrencilerin, işçilerin katili: Sarayın kuklası Naci”, “İşçi katliamlarına tek cevap üreten yöneten olacak”, “Kayyımlara, sömürüye, iş cinayetine son!” dövizleri taşındı.  

 

‘İZİN VERMEYECEĞİZ’

 

Eylemde söz alan EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Boğaziçi Üniversitesi’nin yaşanan iş cinayetine dair herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi. Bayhan, “Burada üniversite yetkililerine sesleniyorum. Gerçekler neyse sorun neyse dile getirmeye ve hem üniversite öğrencilerini hem de kamuoyunu bilgilendirmek üzere gerekli açıklamayı yapmak üzere davet ediyorum. Bu iş cinayetlerine ‘kaza’ denilerek, örtülmeye çalışılıyor. Herkes kendi sorumluluğunu yok sayarak, kurtulmaya çalışıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

‘BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

 

Bayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu üniversitede yaşanan iş cinayetini en kısa zamanda Meclis gündemine getirip soru önergemizi vereceğiz. Ama bilinsin ki bu ülkenin geleceği işçilerin, gençlerin mücadelesiyle hep birlikte kuracağız, birlikte değiştireceğiz. Onun için yaşam kadınların, işçilerin, hayvanların ve tüm canlıların yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Onun için hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

 

Eylem, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganıyla son buldu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version