Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birçok kentte ev baskınları


HABER MERKEZİ  – Birçok kentte yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

 

Erzirom’un Qereyazî (Karayazı), Karaçoban ve Çad (Çat) ilçelerinde yapılan ev baskınlarında Aydın Sefil, İsmail Işık, Cüneyt Büyükkaya ve Serhat Kaçar adlı kişiler gözaltına alındı. Sanal medya hesaplarından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

 

MÊRDÎN 

 

Mêrdîn’in Artuklu, Şemrex (Mazıdağı), Qoser (Kızıltepe), Dêrik ve Nisêbîn (Nusaybin) ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Artuklu’da yapılan baskınlarda polis tarafından gözaltına alınan Baver Akpınar, Jandarmaya teslim edildi. Nisêbîn ilçesinde de yapılan baskınlarda Çiya Tanhan ile isimi öğrenilemeyen 4 kişi gözaltına alınırken, Qoser, Şemrex ve Dêrik ilçelerinde de en az 8 kişi gözaltına alındı. 

 

SEMSÛR 

 

Semsûr’un Kolik (Kahta) ve Sergolan (Gölbaşı) ilçelerinden yapılan ev baskınlarından 4 kişi gözaltına alındı. “Örgüt propagandası” iddiası ile Kolik’te gözaltına alınan Muhammed Yusuf Avseren, Mehmet Öktülmüş ve Furkan Orhan ile Sergolan’da gözaltına alınan Kürdistan Kominist Partisi MYK üyesi ve Sözcüsü Yasin Yetişgen Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

ÊLIH

 

Êlih’in Cudi Mahallesi’nde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Hayrettin Vural (18) ve Süleyman Ekinci (19) adlı gençler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 2 kişinin gözaltı gerekçesinin gittikleri düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekmeleri olduğu öğrenildi. 

 

DÊRSİM

 

Dêrsim’de 13 Ağustos’ta Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin işlemleri dün son buldu. Savcılığa çıkarılan 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version