Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beybahçe Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı


DÎLOK – DAİŞ’in saldırısı sonucu Beybahçe Mahallesi’nde katledilen 40’ı çocuk 56 kişi katledildikleri yerde anıldı.

Dîlok’un Mezmaxor (Şahinbey) ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe yönelik DAİŞ’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısıyla katledilen 40’ı çocuk 56 kişi anıldı.

Saldırının gerçekleştiği sokakta yapılan anmaya, yakınlarını yitiren ailelerin yanı sıra Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dîlok il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri, Emek Partisi (EMEP) Dîlok Milletvekili Sevda Karaca, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Dîlok Şube yöneticileri, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Mesut Balcı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antep Şubeler Platformu bileşenleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Merkez Yönetimi, ile çok sayıda yurttaş katıldı.

DEM Parti Mezmaxor İlçe Örgütü binasından katliamın olduğu yere kadar yürüyen heyet ve kitle, burada basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan katliam davası avukatlarından Yakup Koca, “İnsanlık düşmanları tarafından 2016’da bir katliam yaşandı. Katliam haberini ilk duyduğumuz andan itibaren buradaki görüntüyü tarif etmek mümkün dahi değildi. Yine sahnede IŞİD ve türevleri vardı. Amed’de Ankara’da, Suruç’ta olan plan burada da devreye sokulmuştu” diye konuştu.

Yargılama aşamalarının adaletli yapılmadığına dikkat çeken Koca şunları söyledi: “Burada yaşanan acının tarifi yokken, sanıkları daha rahat yargılayabilmek için davayı Kayseri’ye taşıdılar. Sanıklar yargılama aşamasında buradan kaçırıldılar. Ailelerin çoğu bize eşlik dahi edemedi. Avukatlar olarak defalarca kez Kayseri’ye gidip geldik. Tek talebimiz katliamda sorumluluğu bulunanların tamamının yargılanması. Bu yargılamada da gördük ki katliamları planlayanlar yargılanmadı. Göstermelik birkaç kişi yargılandı ve birçok katliamda olduğu gibi bu katliamda da kan yerde kaldı. Ama biz mücadele vermeye devam edeceğiz.”

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Ardından konuşan EMEP Dîlok Milletvekili Sevda Karaca, “Beybahçe’den Suruç’a, Amed’den Ankara’ya, tüm katliamları bir zincir gibi birbirine bağlayanlar adaletsizlik zincirini de boynumuza bağlamak istediler” dedi.

Son olarak konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Feray Yılmaz Mertoğlu, DAİŞ saldırılarının çözüm sürecinde yaşanan ılıman havayı hedef aldığını hatırlattı. Beybahçe Katliamı’nın da yine bu anlamda yaşanan bir katliam olduğunu vurgulayan Mertoğlu, “Tüm devrimcilerin ve yurttaşların bu karanlık güce karşı birlikte mücadele vermesi gerekiyor” diye belirtti.

Konuşmalar ardından katliamın yapıldığı alana karanfiller bırakıldı. Ardından katliamın yıldönümü için ilçe binasında mevlüt okutuldu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version