Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bayındır: İktidarın takati kalmadı zafer Kürt halkının olacak


ŞIRNEX –  Silopiya’da konuşan Keskin Bayındır Türkiye’nin Federe Kurdistan’ın Süleymaniye’deki saldırısına tepki göstererek, “Barbarca yapılan saldırı sonucu iki Kürt gazeteci yaşamını yitirdi. Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partî) Gençlik Meclisi’nin Gülistan Doku Futbol Turnuvasının finali için Silopiya’ya geldi. Cizîr’de DBP ve DEM Parti Şirnex il ve ilçe örgütleri ile DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, milletvekilleri Nevroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez tarafından kitlesel bir şekilde karşılanan Bayındır, konvoy halinde Silopiya ilçesine geçti.

 

Bayındır ve beraberindekiler Silopiya’da DEM Parti ilçe örgütü önünden Ayşe Şan Dil, Kültür ve Sanat Merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte halkı selamlayan kitle, “Bê ziman jiyan nabe”, “Zimanê Kurdî rûmeta me ye”, “Bijî berxwedana gelê Kurd” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Burada konuşan Bayındır, Türkiye tarafından Federe Kurdistan’ın Silemaniye şehrine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına dikkati çekerek, “Barbarca yapılan saldırıda 2 Kürt gazeteci Özgür Basın çalışanı yaşamını yitirdi. Onların şahsında mücadelede yaşamını yitiren her kesi saygıyla anıyoruz. Onların bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 

‘ZAFER KÜRT HALKININ OLACAK’

 

Şirnex’de genç, kadın ve bir bütün olarak topluma karşı özel savaş politikalarının yürütüldüğünü kaydeden Bayindir, “Devlet, mücadelenin güçlü olduğu yerlerde özel savaş politikalarıyla halka yöneliyor. Bu politikalara karşı hepimiz sorumluluk almalıyız. Eğer bir gencimiz bu politikaların etkisi altına girmişse bu hepimizin sorumluluğu. Nerede olursak olalım bu politikalara karşı halkı uyarmamız ve mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor. AKP-MHP iktidarının 2015 yılında çöktürme politikalarıyla Kürt halkına karşı uyguladığı ikinci Şark Islahat planı Kürt halkının mücadelesi sonucu yenilgiye uğradı. Eğer biz izin vermezsek iktidarın politikaları başarılı olamaz. ‘Takatleri kalmadı’ diyen iktidarın takati kalmadı. Zafer Kürt halkının olacak” şeklinde konuştu. 

 

Bayındır’ın konuşmasının ardından kitle, “Şehid namırın” sloganı ile Türkiye’nin Silemaniye’de gerçekleştirdiği hava saldırısına tepki gösterdi. Ardından Bayındır ve beraberindekiler final maçının oynandığı Silopiya Belediyesi spor kompleksine geçti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version