Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BATI ŞERİA | İsrail, 5 Filistinliyi daha öldürdü; BM operasyonların derhal durdurulmasını istedi

BATI ŞERİA | İsrail, 5 Filistinliyi daha öldürdü; BM operasyonların derhal durdurulmasını istedi


Jaafar ASHTIYEH / AFP

İsrail ordusu, Batı Şeria’daki saldırılarının ikinci gününde 5 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu dün düzenlediği operasyonda da 10 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

İsrail hükümeti saldırıları “terör operasyonu” olarak nitelendirirken, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nden İsrail’e tepki geldi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “zaten patlamaya hazır bir durumu daha da körüklediğini” söyleyerek İsrail’e operasyona derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Daha önce bazı İsrailli bakanlara yaptırım uygulanmasını öneren AB dış politika şefi Josep Borrell, İsrail’in Batı Şeria’daki operasyonunun “Gazze’den bir savaş uzantısı oluşturmaması gerektiğini” söyledi.

AB yardım şefi Janez Lenarcic, operasyonların uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

ABD ise, İsrail güçlerini Batı Şeria’da sivillerin hayatını korumak için “mümkün olan tüm önlemleri” almaya çağırdı.

BM Genel Sekreteri: İsrail’in Batı Şeria’daki operasyonlarına ‘derhal’ son vermeli

BM Genel Sekreteri António Guterres, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yürüttüğü operasyonlara derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Guterres, X hesabından yaptığı paylaşımda Batı Şeria’daki son gelişmelerin “çok endişe verici” olduğunu söyledi.

Guterres, “Çocuklar da dahil olmak üzere yaşanan can kayıplarını şiddetle kınıyor ve bu operasyonların derhal durdurulması çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

AB yardım şefi: İsrail’in Batı Şeria operasyonu uluslararası hukuku ihlal ediyor

AB’nin insani yardım ve kriz yönetiminden sorumlu komiseri Janez Lenarcic, işgal altındaki Batı Şeria’daki durumun “daha da kötüye gittiğini” ve İsrail operasyonlarının “uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal ettiğini” söyledi.

X’te bir mesaj yayınlayan Janez Lenarcic, İsrail’in “sivillere karşı ayrım gözetmeksizin askeri güç ve yerleşimci şiddeti kullanmasının ve evler ile altyapının büyük ölçüde tahrip edilmesinin” “uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ettiğini” vurguladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version