Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Uraloğlu: “Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız”

Bakan Uraloğlu: “Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını açıkladı. Üst düzey yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, hükümet, İstanbul’da yeni yasa teklifiyle taksi sayısını yüzde 73 oranında artırmayı planlıyor. İstanbul’da taksi sayısının 18 bin 395’ten 31 bin 815’e çıkartılması planlanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı.” ifadelerini kullanmıştı. Konunun ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yaptığı açıklamada İstanbul’da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını ifade etti. Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, yaklaşık 16 milyon nüfuslu kentte bugün taksi başına 861 kişi düşüyor. Her 500 kişiye en az bir taksi düşecek şekilde taksi sayısının artırılması öngörülüyor. İBB verisine göre bu sayı nüfusu yüksek kentlerden Mexico City’de 272, Paris’te ise 378, Londra’da ise 413 seviyesinde.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version