Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Tekin, erişim engeli kararlarını savundu: “Dijital faşizme hep birlikte dur demeliyiz!”

Bakan Tekin, erişim engeli kararlarını savundu: “Dijital faşizme hep birlikte dur demeliyiz!”


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, oyun platformu Roblox ve sosyal medya platformu Instagram’ın erişime kapatılması kararını savundu. Tekin, “Evlatlarımızı sosyal medya araçlarının dijital faşizminden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.

Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türliye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram ve daha çok çocukların kullandığı oyun platformu Roblox’un erişime kapatılmasını değerlendirdi. Sosyal medya mecralarının çocukların gelişiminde etkili olduğunu belirten Tekin, Bakanlık olarak çocukların dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli ‘önlemler’ aldıklarını ifade etti.

Yusuf Tekin, şunları kaydetti: “Son yıllarda, sosyal medya platformları ve çevrim içi oyunlar, çocuklarımızın zamanının büyük bir kısmını almaktadır. Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir. Unutmayalım ki, evlatlarımızı sosyal medya araçlarının dijital faşizminden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Dijital faşizme hep birlikte dur demeliyiz.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version