Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Fidan duyurdu: Irak’a vize serbestisi başlıyor

Bakan Fidan duyurdu: Irak’a vize serbestisi başlıyor


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi

Fidan, Türkiye ve Irak arasında askeri, güvenlik işbirliği ve terörle mücadeleye dair Mutabakat Zaptı’nın imzalandığını açıkladı.

Fidan ayrıca “15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül’den itibaren başlayacak” dedi.

Bakan Fidan’ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

“ANLAŞMA TARİHİ ÖNEMDE”
“Türkiye ve Irak arasında Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı az önce iki ülkenin Savunma Bakanları tarafından imzalandı. Bu anlaşma tarihi önemi haizdir. Bu anlaşmada öngörülen Ortak Koordinasyon ve Eğitim Merkezleri marifetiyle, işbirliğimizi bir üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyoruz.

Serbest Görüş:

Terörle mücadele konusunda Irak’la geliştirmekte olduğumuz anlayış birliğini sahada somut adımlarla ilerletmeyi arzu ediyoruz. Bu yöndeki temaslarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. ”

ORTAK EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ MERKEZİ KURULACAK
İmzalanan mutabakat zaptına göre; Türkiye ile Irak arasında, terörle mücadele için Bağdat’ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika’da da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulacak.

Bakan Fuad Hüseyin “Başika, Irak-Türkiye ortak eğitim kampına dönüştürülüyor. Üs alanındaki sorumluluk, Irak Ordusu’nda olacak” açıklamasında bulundu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version