Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Bahçeli, 17-25 Aralık saatini Erdoğan cenahından bir hamlenin önünü almak için…”

Bahçeli’den Erdoğan’a yeni 17-25 Aralık mesajı mı: O saat yerinde duruyor


Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin odasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un ziyaretinde görüntülenen 17-25 Aralık saatinin yeniden görüntülenmesini köşesine taşıdı.

Taşgetiren, “Bugün devletteki yeni paralel yapılanmaya karşı Erdoğan cenahından bir hamle ihtimali doğdu, onun önünü almak için böyle bir sembolizmin sahnelenmesi mi tercih edildi?” diye sorarak, Bahçeli’nin alelacele çıkışı, biraz “fotoğrafla yakalanmışlık” izlenimi de vermiyor değil. Ancak, geçmişte söylenmiş ağır sözlerin MHP’nin ulaşılabilir sayfalarında arz-ı endam ediyor olması da “Cumhur İttifakı tamam ama arşivimizde saklı olanlar mahfuz” mesajını ihtiva ediyor olsa gerek” diye yazdıi

Ahmet Taşgetiren’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Neymiş, “17:25, 15 Temmuz’un kuluçka evresiymiş”, 15 Temmuz’u unutmamak için 17:25 de odada arzı endam etmekteymiş… Peki 17:25’in 15 Temmuz’un kuluçka evresi olduğunu o gün fark etmemiş misiniz? O gün “balya balya dolarlar”dan ya da “sıfırlamak”tan söz ederken “boş” mu konuşuyormuşsunuz? Yoksa bugün devletteki yeni paralel yapılanmaya karşı Erdoğan cenahından bir hamle ihtimali doğdu, onun önünü almak için böyle bir sembolizmin sahnelenmesi mi tercih edildi?

Bahçeli’nin bu arada Bloomberg analizinde ifade edilen “Önümüzdeki bir yıllık süre zarfında iç kargaşa çıkma riski en yüksek ülke olarak Türkiye” değerlendirmesini ciddiye alıp Cumhur İttifakı’nın gerekliliği için devreye sokması da ilginç.

Bahçeli’nin alelacele çıkışı, biraz “fotoğrafla yakalanmışlık” izlenimi de vermiyor değil. Ancak, geçmişte söylenmiş ağır sözlerin MHP’nin ulaşılabilir sayfalarında arz-ı endam ediyor olması da “Cumhur İttifakı tamam ama arşivimizde saklı olanlar mahfuz” mesajını ihtiva ediyor olsa gerek.

Bakalım Bahçeli’nin telafi açıklaması Erdoğan’ın dünyasında duyguları durultmaya yetecek mi?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version