Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Baba Güran, Bakan Yerlikaya ile görüştü; CHP’li Tanrıkulu arama çalışmalarına destek verdi

Baba Güran, Bakan Yerlikaya ile görüştü; CHP'li Tanrıkulu arama çalışmalarına destek verdi


Diyarbakır’da dün öğlen saatlerinde gittiği Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Narin Güran (8) için arama çalışması sürüyor. Önceki gün Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterilmiş, çift, terliğin kızlarına ait olduğunu teyit etmişti. Narin’i arama çalışmaları sürerken baba Güran Bakan Yerlikaya ile telefonda görüştü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, arama çalışmalarında terlik dışında Narin’e ait başka bir eşya bulunamadığını kaydetti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 2 gün önce öğle saatlerinde gittiği Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan Narin Güran’ı (8) arama çalışmaları sürerken; Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Sur Kaymakamı Asım Solak ve Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu, aileyi ziyaret etti.

Baba Güran, Bakan Yerlikaya ile telefonda görüştü

Vali Zorluoğlu, ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak Narin’in babası Arif Güran ile görüştürdü. Güran, kızını arama çalışmalarında verdiği destekten ötürü Bakan Yerlikaya’ya teşekkür etti. Ekiplerin seferber olarak kızını aradığını ifade eden Güran, “Sayın Bakanım Rabb’im sizden razı olsun. Emniyetimiz, valimiz, jandarma komutanımız nefes almadan arıyorlar ama bir türlü bir ipucu bulamadık. Rabb’im devletin eksikliğini vermesin. Bizim burada sahipsiz olmadığımız bellidir, devlet yanımızdadır” dedi.

Vali Zorluoğlu da yanlarında olmak ve taleplerini dinlemek amacıyla aileye ziyarette bulunduklarını söyledi. Zorluoğlu, “Bir plan dahilinde bütün ihtimalleri de göz önünde bulundurarak çocuğumuzu arıyoruz. Birkaç günden beri bu faaliyetler devam ediyor. Dağ, taş demeden bu çevrede aranmadık yer kalmadı. Kendisinden sadece bir terlik bulunabildi. O çerçevede inşallah bu çalışmalar usanmadan devam edecek. İnşallah bu çabalarımız olumlu sonuçlanır ve buradan Türkiye’ye güzel bir haber veririz” diye konuştu.

CHP’li Tanrıkulu, Narin’i arama çalışmalarına destek verdi

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Sezgin Tanrıkulu da Narin Güran için sürdürülen arama çalışmalarını takip etti.

Narin için kapsamlı bir arama çalışmasının yapıldığını söyleyen Tanrıkulu, şu açıklamayı yaptı:

“8 yaşındaki kızımız Narin’in kaybolduğu Tavşantepe köyündeyim. 2 gün önce köyde Kur’an kursuna giden Narin’den 15.20’de kurstan çıktıktan sonra bir daha haber alınamıyor. Annesi, Kur’an kursundan sonra arkadaşlarıyla oynadığını düşünerek başta merak etmiyor ancak 2 saat sonra gelmeyince telaşlanıp arkadaşlarına ve amcasının çocuklarına soruyor; onlar da eve gittiğini söylüyorlar. Ancak eve de gitmediği için o saatten sonra güvenlik güçlerine haber veriyorlar.

48 saattir burada etkin bir araştırma yapılıyor gerçekten. AFAD ekipleri, jandarma, Kayapınar ve Kulp Belediyelerinin arama tarama ekipleri sahada, yan taraftaki mısır tarlasında, su kanalında ve gidebileceği bütün istikametlerde çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin, gönüllülerin araması konusunda herhangi bir eksiklik yok. Kamera sistemleri var. Havaalanına bitişik bir köy olduğu için de güvenlik kameralarının bulunduğu ifade ediliyor. Diyarbakır Valisi de bu alana geldi. Jandarma ekipleri etkin bir araştırma yapıyor. Sağ olarak bulunması noktasında hepimizin beklentisi var. Yakınlarının büyük üzüntüsü var. Burada olmaya ve bu etkin aramanın devam etmesi konusunda da çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha çaba içerisinde olan herkese teşekkür ediyorum. Tek temennimiz bir an evvel sağ olarak küçük çocuğumuzun bulunması.”

Fotoğraf: DHA

“Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde”

Araçların sorgulamaları yapılırken, kızının bulunmasını isteyen Arif Güran, şunları söyledi:

“Kızım dün saat 15.30 sıralarında camiden çıkıyor. Okulun orada tespit ettik. Ondan sonra halen haber alamıyoruz. Önce tüm akrabalarımızla aradık. Jandarma da hemen dahil oldu. AFAD da gelip aradı. Maalesef bir türlü iz bulamıyoruz. Eğer kim para karşılığında kızımı kaçırmışsa, kim ne kadar isterse ona vereceğim. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Biz sürekli mazlumun yanında olan insanlarız. Bir insanın başına bir şey gelirse biz sürekli onların yanındayız. Benim kızımdan ne istediler. Kanalda yapılan aramada herhangi bir şey bulamadık. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor. Allah’ın izniyle devlet kızımı bulacak. Ben umutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Benim kızımı ölü veya diri bulsunlar. Ben bunu istiyorum.” (DHA)

 

Exit mobile version