Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Azerbaycan, Putin’in ziyaretinin hemen ardından BRICS’e katılmak için başvurdu

Azerbaycan, Putin’in ziyaretinin hemen ardından BRICS’e katılmak için başvurdu


Azerbaycan; BRICS’e katılmak için resmi başvuruda bulundu. Başvuru Putin’in Aliyev’i ziyaretinin hemen ardından gerçekleşti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aykhan Hajizadeh, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İlham Aliyev’i ziyaretinden bir gün sonra, 20 Ağustos’ta bu hamleyi duyurdu.

Azerbaycan’ın açıklaması, Putin’in Pazar günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere başkent Bakü’ye inmesinin ardından geldi. Aliyev Pazartesi günü yaptığı açıklamada küresel zorluklara rağmen Rusya ile ekonomik ve ticari ilişkilerinin başarılı bir şekilde ilerlediğini açıklamıştı.

2009 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin arasında kurulan birliğe 2010 yılında Güney Afrika dahil olmuştu. Yaklaşık 13 yıl boyunca 5 üye ile yola devam eden BRICS’e 2024 yılı Ocak ayında İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri katıldı. Daha önce Türkiye ve Suudi Arabistan’ın da katılmayı dile getirdiği birliğe Azerbaycan ilk olarak Temmuz ayında katılma isteğini dillendirmiş, Çin ve Rusya bu kararı memnuniyetle karşılamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version