Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AYM’nin web sitesine erişilemiyor: İletişim Başkanlığı’nın bazı yetkilerini iptal emişti

AYM’nin web sitesine erişilemiyor: İletişim Başkanlığı’nın bazı yetkilerini iptal emişti


Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) resmi sosyal medya hesabından yapılan ‘İletişim Başkanlığının Basın ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali’ paylaşımından kısa bir süre sonra, resmi internet sitesinde erişim sorunu yaşandı.

AYM, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), Instagram’a erişim engeli getirdiği gün 2 Ağustos 2024 tarihinde verdiği kararla, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek bazı yetkilerini iptal ettiğini duyurdu.

Yüksek Mahkeme, ilk olarak 66 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 5. maddesiyle 14 numaralı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne eklenen 6/A maddesinin ‘c’ ve ‘ç’ bentlerini Anayasa’ya aykırı bularak iptal ettiğini bildirdi.

AYM’nin kararı paylaşmasından kısa bir süre sonra, resmi internet sitesinde erişim sorunu yaşandı. Siteye girmek isteyen kullanıcılar “Hizmet kullanılamıyor” anlamına gelen “Service Unavailable” uyarısıyla karşılaşıyor.

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken AYM, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı “İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali” paylaşımını da daha sonra kaldırdı.

 

AYM’nin WhatsApp kanalından da yapılan paylaşım daha sonra silindi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version