Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avustralya’da ünlü timsah uzmanına köpeklere cinsel istismardan 10 yıl beş ay hapis cezası

Avustralya'da ünlü timsah uzmanına köpeklere cinsel istismardan 10 yıl beş ay hapis cezası


– Avustralya’da onlarca köpeğe cinsel istismarda bulunduğu ve 39 köpeği öldürdüğü ortaya çıkan ünlü İngiliz timsah uzmanı Robert Corden Britton, 10 yıl beş ay hapis cezasına çarptırıldı. Charles Darwin Üniversitesi’nde akademisyenlik de yapan Britton, Northern Territory (Kuzey Bölgesi) Yüksek Mahkemesi’nde, daha önce kırsal alandaki mülkünde 42’den fazla köpeğe işkence ettiği ve cinsel istismarda bulunduğuna ilişkin 56 suçtan suçlu bulunarak mahkûm edildi.

Hayvanlara yönelik işkence ve cinsel istismarı 2014 yılından beri sürdürdüğü tespit edilen Britton, internette paylaştığı suç videolarından birinin isimsiz olarak hayvan refahı yetkililerine verilmesinin ardından Nisan 2022’de tutuklanmıştı. Hayvan hakları savunucuları, bu davanın hayvanlara yönelik işkenceye ilişkin daha güçlü cezalara ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.

BAŞYARGIÇ: DEHŞET VERİCİ, AŞAĞILIK, SAPKIN…

Britton’un davası, mahkeme salonu önünde toplanan hayvan hakları savunucularının protestoları eşliğinde görüldü. The Guardian’da yer alan habere göre Başyargıç Michael Grant, Britton’un onlarca köpeği öldürerek dehşet verici bir ahlaksızlık sergilediğini söyledi. Grant, “Motivasyonlarınız en aşağılık ve en sapkın türdendi. Her bir örnek en yüksek cezayı gerektiren bir suç. Daha kötü bir şey düşünemiyorum” ifadelerini kullandı. “Toplum, hayvanlara yönelik şiddet ve zulmü, güçsüz ve masum bir kurbana karşı işlenen iğrenç bir suç olarak görmektedir. Meşru bir iğrenme ve kınama söz konusudur” diye ekledi.

SUÇLAR OKUNURKEN MAHKEME SALONUNDAKİLERİN NEFESİ DARALDI

Mahkeme salonunda Britton’un suçlarını okumadan önce başyargıç, duruşmayı takip edenleri suçların niteliği nedeniyle uyardı. Britton’a “Ahlaksızlığınız sıradan bir insan anlayışının dışında kalıyor” diyen başyargıç, dokuzu yavru olmak üzere 39 köpeğin ölümüyle sonuçlanan kapsamlı ve vahşi suçların ayrıntılarını okurken izleyiciler zaman zaman hıçkırıklara boğuldu ve nefesleri daraldı. Yargıç Grant, Britton’un “işkence ve cinayetlerinin planlı, önceden tasarlanmış olduğunu ve tutuklanmadığı sürece durmayacağını” söyledi.

İŞKENCE VİDEOLARINI İNTERNETTE DE YAYAN BİR ‘ZOOSADİST’

Britton’un işlediği suçları kapsamlı bir şekilde filme aldığı, bazı videoları internette başkalarıyla paylaşarak onları benzer suçlar işlemeye teşvik ettiği ve bunu nasıl yapacaklarına dair tavsiyelerde bulunduğu bilgisi mahkeme kayıtlarında yer aldı. Başyargıç Grant, “Aldığınız saf ve katıksız zevk, kaydedilen materyalden mide bulandırıcı bir şekilde anlaşılıyor” dedi.

Başyargıç Grant, Britton’un yaşamı boyunca hayvanlara karşı sapkın bir cinsel ilgi duyduğunu ve tutuklanmasından önceki iki yıl içinde hayvanlara zarar vermekten zevk duymaya başlayarak ‘zoosadist’ birine dönüştüğünü söyledi. İki psikiyatr, Britton’un parafilik bozukluğu olduğunu ancak eylemlerinin yanlışlığının da farkında olduğunu tespit etti.

İŞKENCE ETTİĞİ KÖPEKLERİ TİMSAHLARA YEDİRDİ

BBC’de yer alan habere göre Britton, işlediği suçların görüntülerini takma adlar kullanarak internette paylaşmadan önce, arazisinde bulunan ve ‘işkence odası’ adını verdiği kayıt ekipmanlarıyla donatılmış bir nakliye konteynerinde hayvanlara işkence ediyordu. Aynı zamanda bir timsah uzmanı olan ve arazisini sekiz timsahla paylaşan Britton’un, öldürdüğü köpeklerin cesetlerinin bazılarını diğer hayvanlara yedirdiği öğrenildi.

BRITTON: ÜZGÜNÜM

Mahkemeye bir mektup gönderen Britton, eylemlerinin sorumluluğunu üstlendi ve köpeklere yaşattığı aşağılayıcı acı ve travma için özür diledi. Britton mektubunda “Ne kadar üzgün ve utanç içinde olduğumu hiçbir kelime ifade edemez ve yaptıklarımı geri alamaz” dedi. Britton’un avukatı, suçun atipik cinsel ilgiye neden olan nadir bir bozukluktan kaynaklandığını savundu.

ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMARDAN DA SUÇLU BULUNDU

Kendi köpeklerinin yanı sıra iş veya seyahat nedeniyle yeni yuva aranan sahipli köpeklere de işkence eden Britton, ayrıca ‘en kötü kategorideki’ çocuk cinsel istismarı materyallerini bulundurmak ve yaymaktan da mahkûm edildi. Saldırgan, Nisan 2022’de tutuklanmasından itibaren geçerli altı yıl şartlı tahliye olmaksızın 10 yıl beş ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca yaşamı boyunca memeli türü hayvanlara sahip olmasının veya mülkünde bulundurmasının yasaklanmasına karar verildi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version