Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Atina’nın dış mahallelerine ulaştı

Atina’nın dış mahallelerine ulaştı


Atina’nın çevre bölgelerine yayılan orman yangınlarında Pazartesi günü bir kişi hayatını kaybetti.

BBC’ye konuşan itfaiye servisinden bir kaynak, cesedin Atina’nın kuzeyindeki Vrilissia kasabasında bir dükkanın içinde bulunduğunu ve bir kadına ait olduğuna inanıldığını söyledi.

İtfaiyecilerin evlerin, işyerlerinin ve okulların tehdit altında olduğu uyarısını yapmasının ardından binlerce kişi tahliye edildi ve yangınların Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

İtfaiye sözcüsü Vassilios Vathrakogiannis, bölgede artık tek bir aktif yangın olmadığını, ancak çoğunlukla Maraton ve Penteli kasabaları çevresinde “hâlâ çok sayıda aktif yerel yangının” olduğunu söyledi.

Vathrakogiannis yangın tehlikesinin hafta boyunca devam edeceği konusunda uyardı.

Yetkililer alevlerin yer yer 25 metreyi bulduğunu söylerken, başkentin bazı kısımları dumanla kaplandı.

Yunanistan bu yıl, kayıtların tutulmaya başlandığı 1960’tan beri en sıcak Haziran ve Temmuz ayını yaşadı.

Atina’nın 35 kilometre kuzeyinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına 700’den fazla itfaiyeci, 199 itfaiye aracı ve 35 su bombardımanı uçağı katılıyor.

Pazartesi gecesi uçaklar yere indirilse de, karadan yangın söndürme çalışmaları devam etti.

Yunanistan Ulusal Gözlemevi Pazartesi akşamı, uydu görüntülerinin öğle saatleri itibarıyla yangının yaklaşık 100.000 dönümlük bir alanı etkilediğini gösterdiğini bildirdi.

Penteli’de üç hastane tahliye edildi. Yangında bir kereste fabrikası da alev alırken, bölgedeki diğer yerlerde yakıt tankları ve evsel gaz tüplerinden kaynaklandığı düşünülen çok sayıda patlama sesi duyuldu.

AB (Avrupa Birliği) Sivil Koruma Mekanizması devreye alındı. İtalya’nın iki uçak, Fransa ve Sırbistan’ın birer helikopter göndermesi bekleniyor.

İspanya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti de itfaiyeci, araç ve yardım gönderiyor.

Cumartesi günü, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin yarısının yüksek sıcaklıklar, rüzgarlar ve kuraklık nedeniyle yüksek yangın riski altında olduğu uyarısında bulunmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version