Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aşiretlerden birlik mesajı


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizre Kantonu’ndaki Kürt ve Arap aşiretler, Dêrazor’daki saldırıları kınayarak birlik mesajı verdi. 

 

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrazor Kantonu’na yönelik Şam hükümeti ve Difa El Weteni milislerinin saldırılarına ilişkin açıklama yapan Cizre bölgesi aşiretleri, ortak açıklama yaptı. Kantonun Kürt ve Arap aşiret büyükleri, Dêrazor Kantonu’na yönelik saldırılarını kınadı.

 

Cizre kantonunun Rimelan kasabasındaki Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan açıklamada metin Şerabin aşiretinin temsilcisi Mihemed Arif tarafından okundu.

 

Şam hükümetinin, Türk devleti ve diğer güçlerle anlaşarak kendisine bağlı gruplarla destekleyerek kaos yaratmak ve barışı yok etmek istediği vurgulanan açıklamada, bir yıl önce Dêrazor halkının iradesini ve toplumsal sembollerini kırmak amacıyla saldırıların gerçekleştirildiği ancak bu saldırıların yenilgiye uğratıldığı hatırlatıldı.

 

BİRLİKTELİĞİ KORUMA MESAJI

 

Şam hükümeti ve silahlı kuvvetlerinin fitne çıkarma amaçlı çabalarına karşı Cizre kantonunun ileri gelenlerinin birlik olduğu vurgulanan açıklamada, “Biz aşiret olarak QSD ile birlikteyiz. QSD ve Asayiş güçlerinin yanındayız. Ülkemizin güvenliğini tüm gücümüzle koruyacağız. Yaşadığımız tecrübe ve zor koşullar, birlik ve beraberliğimizin, ülkenin güvenliğini ve birliğini bozma girişimlerine karşı en güçlü silah olduğunu kanıtlıyor. Bu birliğin korunması aşiretlerimiz ve kabilelerimizin tüm üyelerinin omuzlarına düşen kutsal bir görevdir” ifadelerine yer verildi.

 

Çatışma yaratma, bölgesel güvenliği baltalama girişimleri ve katliamları kınayan aşiretler, savaş suçu niteliğindeki bu saldırıların insani ahlak değerlerine ve kurallarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

 

Açıklamanın sonunda şu çağrıda bulunuldu: “Tüm Suriye halkını QSD’ye ve güvenlik güçlerine destek olmaya çağırıyoruz. Ülkenin çıkarları her şeyin üstündedir.”

 

Arap Tey kabilesi de aynı amaçla bir açıklama yaptı. Açıklamayı Tey Aşiret Meclisi Başkanı Hesen Ferhan okudu. QSD ve Asayiş’in Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bileşenlerinin meşru temsilcileri olduğu kaydedilen açıklamada, saldırılar kınandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version