Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anne ve babası tutuklu beşizleri ziyaret etti

Anne ve babası tutuklu beşizleri ziyaret etti


DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, anne ve babaları cezaevinde bulunan beşizleri ve ablalarını ziyaret ettiğini söyledi.

Yeneroğlu X’te yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bu küçük yaşlarında cezaevindeki anne-babalarının özlemini çekmeye mahkum bırakılan çocukları gördükçe kahrolmamak elde değil…

Nurcan ve Abdülkadir Arslan’la beraber tüm ailenin yaşadığı trajedi sadece onların değil, aynı zamanda on binlerce ailenin hikayesinin de özeti.

Adil yargılanma hakkının yok sayıldığı, temel hak ve özgürlüklerin göz ardı edildiği silahlı terör örgütü yargılamaları Türkiye’nin tekrar hukuk devleti yoluna dönmesinin önündeki en büyük engellerden biri.

Dilerim Arslan çifti bir an önce özgürlüklerine kavuşur ve benzer durumda olan herkes için adil bir yargılama süreci işletilir. Meclis’in yeni yasama yılında öncelikli gündemlerinden biri de KHK meselesi ve silahlı terör örgütü yargılamaları olmalıdır. Artık bu dramlara son vermemiz vicdanen de hukuken de zorunludur.

Dünya tatlısı bu altı çocuğun anne-babalarının dosyalarına ilişkin değerlendirmemi de benzer tüm acılara ayna tutması amacıyla buraya bırakıyorum.”

***

KHK’lı Abdülkadir ve Nurcan Arslan çifti Edirne’de tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, çiftin 7 yaşında olan beşizleri ve 13 yaşındaki çocuğu ana-babasız kalmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version