Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amerika ve Rusya geniş kapsamlı ‘suçlu takasına’ hazırlanıyor

Amerika ve Rusya geniş kapsamlı ‘suçlu takasına’ hazırlanıyor


ABD ve Rusya’nın geniş kapsamlı bir ‘suçlu-esir takası’ konusunda anlaştığı ileri sürüldü. Takas anlaşmasının Amerikalı gazeteci Evan Gershkovich ve eski deniz piyadesi Paul Whelan’ı da içerdiği belirtiliyor.

Bloomberg’in aktardığına göre Amerikalı Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve eski deniz piyadesi Paul Whelan, Rusya’nın gözetiminden serbest bırakıldı. The Guardian kaynakları esir takasının Rusya topraklarının biraz dışında Perşembe gününün ilerleyen saatlerinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Gershkovich ve Whelan, Rusya’da casuslukla suçlanıyordu. Gershkovich, geçtiğimiz günlerde hızlıca yapılan yargılamanın ardından 16 yıl hapis ile cezalandırılmıştı. Kapsamlı takas anlaşması  kapsamında Rus siyasi mahkumların serbest bırakılması ve karşılığında casusluk, cinayet ve diğer suçlardan Batı’da hapiste bulunan çok sayıda Rus’un da Rusya’ya iade edilmesi bekleniyor. Son günlerde en az beş Rus muhalif Rus hapishanelerinden bilinmeyen yerlere nakledildi.

Rusya’ya iade edilmesi beklenenler arasında ise Almanya’da Çeçen-Gürcü bir muhalifi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Vadim Krasikov’un da yer aldığı iddia edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version