Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’ya düzensiz göç artıyor, ikinci sırada Türkiyeliler var

Almanya’ya düzensiz göç artıyor, ikinci sırada Türkiyeliler var


Almanya polisinin istatistiklerine göre ülkeye düzensiz göç 2023 yılında önemli oranda arttı.

Almanya Federal Polisine göre 2023 yılında Almanya’ya yapılan düzensiz göç, bir önceki yıla göre yüzde 33.4 oranında artmıştır. Federal Kriminal Polis Bürosu tarafından Çarşamba günü açıklanan rapora göre 2023’te Almanya’ya 266 bin 224 kişi düzensiz yasadışı yollarla girerken bu sayının 2022’ye göre 3’te bir oranında artış gösterdiğine dikkat çekildi. Raporda, Almanya’ya yapılan bu yasadışı girişlerin pek çok durumda insan kaçakçılığı yoluyla kolaylaştırıldığı vurgulandı.

Alman yetkililer Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı’nın 29 ülkeli Schengen serbest dolaşım bölgesinin dış sınırlarında 380 bin 200 izinsiz geçiş kaydettiğini belirtirken bu sayının da 2016’dan bu yana en yüksek seviyeye çıktığına dikkat çekildi.

Almanya’ya düzensiz yollardan giren kişilerin geldikleri ülkelerin başlıca Suriye, Türkiye ve Afganistan olduğu açıklandı. Suriye’den 54 bin 207 kişi Almanya’ya düzensiz şekilde ulaşırken ikinci sırada 35 bin 732 kişi ile Türkiye vatandaşları geliyor. Üçüncü sırada ise 35 bin 370 kişi ile Afganistan var.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version