Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALMANYA | Kuzey Akım doğalgaz hattına saldırı ile ilgili bir Ukrayna vatandaşı hakkında yakalama kararı çıkarıldı

ALMANYA | Kuzey Akım doğalgaz hattına saldırı ile ilgili bir Ukrayna vatandaşı hakkında yakalama kararı çıkarıldı


2022 yılında Kuzey Akım doğalgaz hattına yapılan saldırı ile ilgili Almanya’da, Ukrayna vatandaşı olduğu bilinen bir kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alman medyasının Çarşamba günü bildirdiğine göre, dalgıç olduğu bilinen Ukrayna vatandaşı Volodymyr Z. hakkındaki yakalama emri Haziran ayında çıkarıldı. Almanya’daki yetkililer Volodymyr Z.’nin Kuzey Akım boru hatlarına patlayıcı yerleştiren dalgıçlardan biri olduğundan şüpheleniyor.

Almanya’da devam eden soruşturmada Çarşamba günü bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığı aktarılırken gizlilik nedeniyle sadece Volodymyr Z. olarak adlandırılan şüphelinin Ukraynalı bir dalış eğitmeni olduğu belirtildi. İsveç’in Expressen gazetesi, adamın kimliğini 44 yaşındaki Volodymyr Zhuravlyov olarak açıkladı.

Saldırganın bilinen son adresinin Polonya’da olduğu açıklanırken Polonya makamları Almanya’dan kendilerine yakalama kararının iletildiğini ancak Volodymyr Z.’nin Polonya sınırlarını terk ederek Ukrayna’ya geçtiğini açıkladı.

Volodymyr Z.’nin iki suç ortağıyla birlikte hareket ettiği düşünülürken diğer iki saldırganın da Ukrayna vatandaşı olduğuna inanılıyor.

Ne olmuştu?

Rusya’dan çıkan gazının Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya, özellikle de Almanya’ya ulaşmasını sağlayan Kuzey Akım doğalgaz hattı 26 Eylül 2022’de saldırıya uğramıştı. Danimarka’nın Bornholm adası yakınlarındaki Kuzey Akım boru hatlarında dört büyük gaz sızıntısı tespit edilmişti. Sızıntılara iki patlamanın sebep olduğu belirtilmişti.

Saldırı ile ilgili Rusya ve bazı Batılı ülkeler birbirini suçlamış; Almanya, Danimarka ve İsveç olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Danimarka ve İsveç’teki soruşturmalar bir şüpheli tespit edilemediği için bu yıl sona erdirilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version