Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALMANYA | Hamburg İslam Merkezi’nin eski başkanı için sınır dışı kararı

ALMANYA | Hamburg İslam Merkezi’nin eski başkanı için sınır dışı kararı


Almanya, Hamburg İslam Merkezi’nin eski başkanı hakkında sınır dışı kararı verdi. Hamburg’daki merkez, kısa bir süre önce aşırılık yanlısı bir ideolojiyi benimsediği gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Hamburg İçişleri Bakanlığı sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hamburg İslam Merkezi’nin eski başkanı Mohammad Hadi Mofatteh’den bu hafta Almanya’yı terketmesinin istendiğini söyledi. Hamburg İslam Merkezi yaklaşık beş hafta önce aşırılık yanlısı fikirler yaydığı sebebiyle kapatılmıştı.

57 yaşındaki Mohammad Hadi Mofatteh’in 14 gün içinde Almanya’yı terk etmesi gerekiyor aksi takdirde İran’a sınır dışı edilecek. Mofatteh’in ayrıca bir daha Almanya topraklarına girmesi yasaklandı. Buna uymaması halinde üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Mofatteh , Temmuz ayında kapatılana kadar yaklaşık 6 yıl Hamburg İslam Merkezi’nin başkanlığını yürütmüştü.

Merkezin, Alman yetkililer tarafından İran’ın kontoründe olduğu iddia edilmişti. Merkez,  “Almanya’da İslamcı-aşırı, totaliter bir ideolojiyi” desteklemekle ve “saldırgan ve militan bir şekilde” bu ideolojiyi yaymaya çalışmakla suçlanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version