Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Nihat Zeybekçi: Emekli maaşına zam yapmak çözüm değil

AKP’li Nihat Zeybekçi: Emekli maaşına zam yapmak çözüm değil


AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, emeklileri nasıl bir çıkmaza soktuklarını katıldığı canlı yayında itiraf etti. Emekli maaşlarını artırmanın çözüm olmadığını savunan Zeybekçi, ayrıca geçmişte tartışmalara yol açan EYT için de şu yorumda bulundu: “Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı. ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında emekliler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendi çıkardıkları EYT’nin geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek anlamına geldiğini söyledi.

Nihat Zeybekçi, “Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu bir siyasi mesele değil bu bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken ülke kaygısıyla gelecek kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. Zamanında benim EYT ile görüşlerim negatifti. Ama diğer taraftan mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı.” şeklinde konuştu.

EYT’nin zararlarını uzun uzun anlatan Zeybekçi, şu ifadeleri kullandı: “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Bunun için bunlardan uzak durmak lazım, popülizmden uzak durmamız lazım. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır. Dünyadaki ekonomik trende bakarsanız Türkiye olarak doğru yoldayız. Parasal tedbirleri destekliyoruz. Enflasyonlar mücadele programı halinde bütün olarak düşünürsek talepleri yok etmek mümkün değildir. Ama parasal tedbirlerle talebin artarak gelmesi vardır. Türkiye’de tarım ve gıdada desteklerle başlamamız lazım. Emekliler deyince yanlış olur. Dar gelirli ve asgari ücretliye, esnafa, çiftçiye bakmak lazım. Parayı artırarak refahı artıramazsınız. Alınması gereken tedbirler ile zoru geride bıraktık. Yapmamız gereken refahı artırmak. Bu da arzı, üretimi artırmakla gerçekleşir.” dedi.

Emekliye zan çözüm değil!

AKP’li Zeybekçi, beklenen maaş zammına da kapıyı kapattı: “Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes parayı bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version