Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aile sağlığı merkezleri ile hastaneler entegre edilecek

Sağlık Bakanı Memişoğlu açıkladı: Aile sağlığı merkezleri ile hastaneler entegre edilecek


Artı Gerçek – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlık tarafından yürütülen projeler ve yol haritası hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Memişoğlu; bağımlılık, kilo, hareketsizlik, beslenme bozuklukları ve düşük doğurganlık oranlarının gelecekteki riskler arasında yer aldığını anlattı.

‘AİLE HEKİMLİĞİ KUVVETLENDİRİLECEK’

Memişoğlu, önümüzdeki dönem aile hekimliğini ön plana çıkaracaklarını da duyurdu. Aile Sağlığı Merkezleri ile 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarını entegre edeceklerini belirten Memişoğlu, teşvik edici bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti Memişoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile hekimliğini kuvvetlendirirken vatandaşlarımızın aile hekimine başvurmalarını teşvik edecek adımlar atacağız. Sorunların köküne gidecek, sorunları kökten çözme gayretinde olacağız. Açıkça ifade ediyorum ki bu süreci yürütürken zorlayıcı bir yaklaşım yerine teşvik edici bir anlayış benimseyeceğiz. Aile Sağlığı Merkezlerimizdeki kurum kültürünü daha ileri seviyeye taşıyacak ve bu merkezlerimizle 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarını entegre edeceğiz.” (AA)

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version