Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağaçları kesip şarj istasyonu diktiler

Ağaçları kesip şarj istasyonu diktiler


Tarihi Ankara Garı önündeki asırlık çınar ağaçlarının kesilerek yerlerine elektrikli araç şarj istasyonu kurulduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede, 30 Ekim 1937 tarihinde açılan tarihi Ankara Garı’nın ön bahçesi olarak değerlendirilebilecek alandaki ağaçların bir gecede kesildiği, yerine elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurulduğu belirtildi.

Önergede, “Kesilen ağaçların tahmini yaşı, miktarı ve türleri nedir? Kesilmesi yerine nakil yapılması neden düşünülmemiştir? Kesilen ağaçlar için herhangi kurumdan izin alınmış mıdır?” gibi sorulara yer verildi.

Karasu, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada ise “Ağaç kesip, üzerine beton döktüler. Çevreye duyarlı elektrikli araçlar için şarj istasyonları elbette önemlidir ancak bula bula tarihe tanıklık etmiş gar binası önü mü seçildi? AKP’nin ‘sözde çevreci’ yaklaşımı tam da budur” dedi.

Ağaçların kesilip şarj istasyonu kurulmasının ardından, sosyal medyada tarihi Ankara Garı’nın “benzinlik istasyonu görünümüne” kavuştuğu yorumları yapıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version