Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AFGANİSTAN | Taliban, karma dövüş sanatlarını (MMA) islami olmadığı gerekçesiyle yasakladı

AFGANİSTAN | Taliban, karma dövüş sanatlarını (MMA) islami olmadığı gerekçesiyle yasakladı


Zaki Rasooli. Rasooli, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmadan önce Afganistan’da profesyonel bir MMA dövüşçüsüydü.(MEE/Ali Latifi)

Afganistan’da hükümeti elinde bulunduran Taliban, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İslami olmadığına kanaat getirdiği karma dövüş sanatlarını (MMA) yasakladığını söyledi.

Açıklamada ve yerel basında yer alan haberlerde, kararın Afganistan’ın ahlak polisi olan Erdemin Yayılması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı tarafından, sporun İslam hukuku ya da şeriata uygunluğuna ilişkin bir soruşturmanın ardından alındığı belirtildi.

Taliban hükümetinin spor otoritesi tarafından AFP’ye gönderilen açıklamada, “Sporun şeriat açısından sorunlu olduğu ve İslam’ın öğretileriyle çelişen birçok yönü olduğu tespit edildi. Bu nedenle Afganistan’da karma dövüş sanatlarının yasaklanmasına karar verilmiştir.” denildi.

Spor otoritesi yetkilisi yerel medyaya yaptığı açıklamada, MMA’in çok şiddet içerdiği ve yaralanma veya ölüm riski taşıdığı için yasaklandığını söyledi.

Dövüş sanatları Afganistan’da popüler bir spor dalı. Paris Oyunları’nda ulusal ya da mülteci olimpiyat takımlarında yarışan 11 Afgan’dan 4’ü dövüş sanatları sporcusuydu.

MMA, sporcu sağlığı endişeleri nedeniyle Olimpik bir spor olarak kabul edilmemişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version