Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da kayyım protestosu


ADANA – DEM Parti Adana İl Örgütü, kayyım ataması kararını protesto ederek, iktidara “halkın iradesine saygı duy” çağrısı yaptı. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü, Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanması kararını her haftanın Cumartesi günü protesto ediyor. Partililer, bugün de Beşocak Meydanı’nda bir araya gelerek, irade gaspını protesto etti. Kitle, “Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı açarak, “Kayyum darbedir” ve “Belediye bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” dövizleri taşıdı. Açıklamada sık sık “Hakkari bizimdir, belediye bizimdir”, “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

 

‘DARBE ZİHNİYETİ’

 

Eylemde konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, iktidarın halk iradesini gasp ettiğini vurguladı. Aydemir, “Darbeci bir zihniyetle kayyım atanması sadece Hakkari halkının değil, bütün Türkiye halklarının demokratik iradesinin gasp edilmesi girişimidir. Konu halk iradesi ve Kürtler olunca aynı demokrasi düşmanı, hukuk tanımaz klasik tekçi rejim kendini tüm şiddetiyle bir kez daha gösteriyor. Kayyımlar belediyeleri halktan koparma, yerelleri tekçi otoriter rejimin birer taşra birimine dönüştürme adımıdır. Bu adımı kabul etmiyor, bu darbeci, kayyımcı ve demokrasi düşmanı anlayışı red ediyoruz” dedi.

 

Aydemir, şöyle devam etti: “Hakkari’de ve ülkenin tüm kentlerinde demokrasi, barış ve adalet daim oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyoruz. Siyasi iktidarı, kentlerimizin ve halklarımızın tekçi bir zihniyetle karanlığa sürüklenmesi neden olacak bu anti-demokratik ve hukuksuz uygulamadan bir an önce vazgeçmeye, Hakkari’de ve tüm ülkede halkın sandıktan çıkardığı demokratik iradesine saygı duymaya çağırıyoruz.”

 

Açıklama, oturma eylemiyle sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version