Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Açık Radyo davasında RTÜK’ün itirazına ret


HABER MERKEZİ – RTÜK’ün Açık Radyo’nun lisansının iptal edilmesine dair aldığı kararın yürütmesinin durdurulmasına yapılan itiraz reddedildi. 

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Açık Radyo’nun lisansının iptal edilmesine dair aldığı kararın yürütmesinin Ankara 21’inci İdare Mahkemesi tarafından durdurulmasına yönelik itirazı karara bağlandı.

 

RTÜK tarafından yapılan itiraz üzerine Ankara Bölge 10. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, dosyada mevcut bilgi ve belgelere göre mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararında yasaya aykırılık bulunmadığından itiraz isteminin reddine karar verildi.

 

Açık Radyo ise sanal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kararın ülkedeki ifade ve basın-yayın özgürlüğü açısından umut verici bir haber olduğu belirtilirken, “Yargısal süreç devam edecek olmakla beraber bu karar ile radyomuzun yayınlarını sürdürmesi ile ilgili ciddi bir engel aşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

NE OLMUŞTU?

 

RTÜK ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten’ 5 gün program durdurma cezasına uymadığı gerekçesiyle Açık Radyo’nun yayın lisansını iptal etmişti.

 

RTÜK tarafından Açık Radyo’ya verilen yayın durdurma ve para cezası kararı aleyhine açılan davada Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından 08 Temmuz 2024 tarihinde “yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, bu karara RTÜK tarafından itiraz edilmişti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version