Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’den 20 milyar dolarlık silah satışına onay; İsrail Savunma Bakanı teşekkür etti

ABD’den 20 milyar dolarlık silah satışına onay; İsrail Savunma Bakanı teşekkür etti


Amerika Birleşik Devletleri Salı günü İsrail’e 20 milyar dolarlık savaş uçağı ve diğer askeri teçhizat satışını onayladı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in yaklaşık 19 milyar dolar değerinde F-15 jetleri ve ekipmanlarının yanı sıra 774 milyon dolar değerinde tank kartuşları, 60 milyon doların üzerinde patlayıcı havan kartuşları ve 583 milyon dolar değerinde ordu araçlarının satışını onayladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada diğer ekipmanların 2026 yılında teslim edilmeye başlanacağı ifade edilirken F-15’lerin üretiminin yıllar sürmesi ve teslimatların 2029 yılında başlaması bekleniyor.

Pentagon’dan yapılan açıklamada “ABD İsrail’in güvenliğine kendisini adamıştır ve İsrail’in güçlü ve hazır bir savunma kabiliyeti geliştirmesine ve sürdürmesine yardımcı olmak ABD’nin ulusal çıkarları için hayati önem taşımaktadır” denildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, X’te yaptığı bir paylaşımda ABD’li yetkililere İsrail’e yardımları için teşekkür etti. İsrail’in en büyük silah tedarikçisi olan ABD, Gazze’ye saldırıların başladığı Ekim ayından bu yana da İsrail’e 10 bin’den fazla tahrip gücü yüksek 2.000 kiloluk bomba ve binlerce Hellfire füzesi gönderdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version