Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de savcı, Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesini istedi

Eylem Tok’un dönmeye niyeti yok; New York’ta ev kiralamaya çalışıyor


ABD’de savcılık İstanbul Eyüpsultan’da Oğuz Murat Acı’nın ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesini talep etti.

2 Şubat günü yazar Eylem Tok’un oğlu 17 yaşındaki Timur Cihantimur lüks otomobiliyle yol kenarında bozulan ATV motorunu tamir etmeye çalışan gruba çarpmıştı. Kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken  4 kişi de yaralanmıştı. Kazanın ardından Timur Cihantimur annesi tarafından önce Mısır’a daha sonra ABD’ye kaçırılmıştı. Kazadan 106 gün sonra ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Cihantimur tutuklamıştı.

VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını istedi.

Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye’ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararını ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunmasını talep etti.

Savcılık, Cihantimur’un avukatlarının daha önce hakime yaptıkları başvuruda davanın düşürülmesi talebine de itiraz etti.

Savcılık, Cihantimur’la ilgili son bir iade duruşmasının yapılması ancak Türkiye’nin iade için sunduğu delillerin değerlendirilerek anlaşmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanımlanan tasdik için yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Cihantimur’un avukatları yeniden tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep eden avukatlar Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiği savunmuştu

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version