Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de rüzgârın uçurduğu şişme şatodan düşen beş yaşında bir çocuk öldü

ABD’de rüzgârın uçurduğu şişme şatodan düşen beş yaşında bir çocuk öldü


– ABD’nin Maryland eyaletinde şiddetli rüzgârın bir şişme şatoyu havaya kaldırması sonucu beş yaşında bir çocuk öldü, bir başka çocuk da yaralandı. Çocukların Waldorf’taki bir stadyumun dışında oynadığı şişme şato, yerden yaklaşık altı metre yükselerek bir beyzbol maçının oynandığı stadyumun içine düştü.

FIRTINALI KOŞULLAR ŞİŞME ŞATOYU UÇURDU

BBC’de yer alan habere göre, olayın meydana geldiği cuma gününe ilişkin hava durumu raporları öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli ila şiddetli fırtınalı koşullar gösteriyordu. Bu koşulların neden olduğu rüzgârlar, çocukların oynadığı bir şişme şatonun havalanmasına neden oldu.

‘ŞİŞME ŞATO YERE İNMEDEN ÖNCE ÇOCUKLAR DÜŞTÜ’

Charles County Maryland yetkilileri, rüzgârın uçurduğu şişme şato yere inmeden önce çocukların yere düştüğünü söyledi. Ayrıca acil durum personelinin ve gönüllü ilk müdahale ekiplerinin ‘olaydan birkaç dakika sonra’ hızla yere düşen çocuklara müdahale ettiği bildirildi.

Beş yaşındaki bir çocuk, eyalet polis helikopteriyle bir çocuk hastanesine kaldırılsa da çocuğun öldüğü açıklandı. Yaralı çocuğun ise hayati tehlike arz etmeyen yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

STADYUMDA OYNANACAK OLAN MAÇ ERTELENDİ

Southern Maryland Blue Crabs cumartesi günkü maçını erteleyerek, takımın ‘düşünce ve dualarının’ olaydan etkilenen aileler ve Maryland sakinleriyle birlikte olduğunu söyledi. (Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version