Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD | Son ankete göre Harris 4 puan önde; Trump salıncak eyaletlerde avantajı koruyor

ABD | Son ankete göre Harris 4 puan önde; Trump salıncak eyaletlerde avantajı koruyor


ABD’de yapılan son seçim anketi, Demokrat Parti adayı Kamala Harris’in önde olduğunu gösteriyor. Reuters/Ipsos tarafından Perşembe günü yayınlanan ankete göre, Kamala Harris yüzde 45 ile oyların yüzde 41’ini alan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın önünde gözüküyor.

Bugün yayınlanan son Reuters/Ipsos anketine göre Kamala Harris, Donald Trump karşısında farkı açıyor. Ankete göre 4 puan önde olan Harris, Temmuz ayı sonundaki ankette eski başkana karşı sadece 1 puanlık avantaja sahipti.

Harris; kadınlar ve Hispanikler arasında destek topluyor

Çarşamba günü sona eren ve hata payı 2 puan olan Reuters/Ipsos’un yeni anketi, Harris’in kadınlar ve Hispanikler arasında destek topladığını gösterdi.

Harris hem kadın seçmenler hem de Hispanik seçmenler arasında yüzde 49’a yüzde 36 ile Trump’ın 13 puan önünde yer aldı. Temmuz ayında yapılan dört Reuters/Ipsos anketinde Harris kadınlar arasında 9 puan, Hispanikler arasında ise 6 puan öndeydi.

Trump beyaz seçmenler ve erkekler arasında Temmuz ayındakine benzer farklarla öndeyken, üniversite mezunu olmayan seçmenler arasındaki farkı Temmuz ayındaki 14 puandan 7 puana geriledi.

Salıncak eyaletlerde Trump hala önde

Biden’ın yarıştan çekilmesinden bu yana Harris, ulusal anketlerde ve kritik salıncak eyaletlerde Trump’a karşı alan kazandı. Ancak Reuters/Ipsos gibi ulusal anketler seçmenlerin görüşleri hakkında önemli sinyaller verse de, Seçim Kurulu’nun eyalet bazındaki sonuçları kazananı belirleyecek.

Bu noktada da salıncak eyaletler asıl mücadelenin belirleyici yerleri olacak.

Ankete göre 2020 seçimlerinin en yakın olduğu 7 eyalette – Wisconsin, Pennsylvania, Georgia, Arizona, Kuzey Carolina, Michigan ve Nevada – Trump kayıtlı seçmenler arasında Harris’e karşı yüzde 45’e yüzde 43’lük bir üstünlüğe sahip.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version