Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken son anda Orta Doğu ziyaretlerini erteledi. Washington bu gece İran saldırısı beklemiyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken son anda Orta Doğu ziyaretlerini erteledi. Washington bu gece İran saldırısı beklemiyor


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Orta Doğu gezisini erteledi. Axios’a konuşan iki kaynağa göre durumla ilgili belirsizlik nedeniyle bu gece planlandığı gibi bölgeye gitmeyecek. İki ABD’li yetkili Axios muhabiri Barak Ravid’e bugün bir İran saldırısı beklemediklerini aktardı.

Dışişleri Bakanı Blinken’in bu gece Orta Doğu’ya gitmesi planlanıyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre Blinken Katar, Mısır, İsrail’i ziyareti son anda iptal etti.

ABD 15 Ağustos’ta Doha’daki randevuyla ateşkes müzakerelerinde bir sonuca ulaşmayı hedefliyor ve Hamas’ın masaya dönmesini umuyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ise yaptığı açıklamada İran’la ilişkileri olan Türkiye de dahil müttefiklerinden Tahran’ı Orta Doğu’daki gerilimi azaltmaya ikna etmelerini istediklerini söyledi.

“İran’la herhangi bir ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden gerilimi düşürmeleri için baskı yapmalarını istiyoruz ve buna Türkiye de dahil” diyen Jeff Flake, Türk muhataplarının gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yaptığını belirtti, “Olayın tırmanmayacağı konusunda bizden daha emin görünüyorlar” diye devam etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version