Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Büyükelçisi: Türk diplomatın yanlışlıkla New York’a uçması işime geldi

ABD Büyükelçisi: Türk diplomatın yanlışlıkla New York’a uçması işime geldi


1 Eylül’de görev süresi dolacak olan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, İsveç’in NATO’ya katılımı için gerekli belgeleri taşıyan Türk diplomatın yanlışlıkla Virginia yerine New York’a uçtuğunu söyledi ve “Aslında diplomatın yolunun uzaması işime geldi” dedi.

Flake, bu sayede Türkiye’ye F-16, Yunanistan’a F-35 satılması konusunda Kongre üyelerini ikna edecek daha çok zamanı olduğunu vurguladı, satışa yeşil ışık yakılması için birçok telefon açtığını belirtti.

15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandığında ABD’nin tepki vermekte geciktiğini de söyleyen Flake, “O dönem Başkan Barack Obama, (Erdoğan’ı) aramamıştı ama Putin aradı. Bu bir süre başımıza bela oldu” dedi.

Büyükelçi, daha sonra Ankara’da yapılan suçlu takasına dikkati çekti. Flake, “İki hafta önceye bakalım; Türkiye tutuklu takasında önemli rol aldı. Lojistiği sağladılar; Ankara’ya 7 ülke ve 7 uçak geliyordu; çok iyi bir iş çıkardılar. Bu sefer Biden Erdoğan’ı teşekkür etmek için aradı, Putin aramadı. İşler tersine döndü” diye konuştu.

Türkiye’nin Filistin-İsrail sorununda gelecekte oynayacağı rol konusunda ise Flake, “Onlardan İran’la gerilimi düşürmek için iyi durumdaki makamlarını kullanmalarını istedik. İran’la yakın ilişkileri yok. Hepimizin İran’la yaşadığı sorunları onlar da yaşıyor, ancak tabii onlarla daha çok temas halindeler. Bu temas durumu, Hamas’ın siyasi kanadı için de geçerli” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version