Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

9 yeni üs yapıldı, 184 aile evlerini terk etti


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük saldırılar nedeniyle 184 aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye, bölgede 9 yeni askeri üs inşa etti.

 

Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Federe Kurdistan Bölgesi’ne başlattığı saldırılar devam ediyor. Türkiye, KDP’nin desteğiyle bir yandan yeni askeri üsler kuruluyor, bir yandan da bölgeyi insansızlaştırıyor. Rojnews’te yer alan habere göre, 15 Haziran’da Duhok’a binlerce asker, 300 tank ve zırhlı araçtan oluşan bir askeri sevkiyat yapıldı. Sevkiyat ve saldırılar nedeniyle Duhok’ta yaşayan 184 aile evlerini terk etti, 19 ev, 2 okul, bir un fabrikası, bir otomobil, bir kilise ve 2 su tesisi bombalandı. 

 

170 KÖY BOŞALTILDI

 

Ber Garê Bölgesi’ndeki Mijê, Kevne Mijê, Girgaşe, Spîndarê köyleri, Batîfa’ya bağlı Dêmka köyü ve Dihok’un Berwarî Bala Bölgesi’ndeki Kanî Masê’ye bağlı Dergeke, Musabegî, Şêlazê, Bişîlê ve Miska köyleri boşaltıldı. Toplamda 170 köy saldırılar nedeniyle boşaltıldı ve 602 köy boşaltılma tehlikesiyle karşı karşıya.

 

BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ KÜL OLDU

 

Uluslararası kuruluşların verilerine göre, saldırılar nedeniyle 68 bin dönümlük çalı ve ormanlık alan küle döndü. Yine Türkiye bu süre zarfında Federe Kurdistan Bölgesi topraklarını 300’den fazla kez bombaladı.

 

46 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Türkiye’nin yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarında 13 sivil yaşamını yitirdi, 11 sivil yaralandı. Geçtiğimiz yıl ise 33 sivil yaşamını yitirdi, 22 sivil ise yaralandı. Türkiye, Behdînan’da 9 yeni askeri üs inşa etti. 2015 yılından bu yana ise Federe Kurdistan Bölgesi’nde toplamda 74 üs inşa etti.

 

HÜKÜMET TEPKİSİZ

 

Türkiye’nin, Behdînan Bölgesi ile başlayan ve Federe Kurdistan Bölgesi’nin tamamını hedef alan saldırılarına Hewlêr ve Bağdat hükümetlerinin sessiz kalması ise dikkat çekiyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version